Mas Enguera | Spaanse witte wijn

Mas Enguera | Spaanse witte wijn

De wijn is heel licht goudgeel van kleur met een zeer aromatische neus zoals de geur van rijpe perzik, bloemen, maar ook wat citrus tonen en vanille. In de mond is de wijn rijk en romig, maar met voldoende zuren om de wijn mooi in balans te houden. Deze wijn blijft nog lang in de mond hangen en in de finale komt er nog wat kruidigheid naar boven wat de wijn nog meer complexiteit geeft. Verrassend glas en zeer goed gastronomisch inzetbaar.
Wijncode: VIN1111
€12,50
Deze wijn heeft een minimale bestelhoeveelheid van 6

Het was de grootste droom van D. Pedro Pérez Pardo, geboren op 15 juni 1921 in Cortes de Pallás, een klein bergdorpje met minder dan 1000 inwoners in het binnenland van de provincie Valencia om ooit een wijnmakerij te creëren die grote wijnen zou maken van zijn eigen wijngaarden. Hij kwam uit een nederige en boerenfamilie en had altijd een bijzondere band met de landbouw en het platteland. Door keihard te werken en zijn capaciteit om fantastisch met mensen om te kunnen gaan heeft hij zakelijk veel successen geboekt, maar de droom bleef en werd in 1974 kocht hij zijn eerste wijngaarden.

In 1999 werd zijn droom werkelijkheid en ontstond Bodegas Enguera, een familiebedrijf dat bestemd is voor de productie van kwaliteitswijnen in flessen die de kenmerken van de bodem en het klimaat van Fontanars dels Alforins goed weergeven. In de jaren die volgen vinden er vele ontwikkelingen plaats. In november 2011 worden alle percelen gecertificeerd tot biologische landbouw, terwijl de werkzaamheden om de wijnbouw duurzamer en milieuvriendelijker te maken worden voortgezet. Dat jaar stierf de heer Pedro Pérez Pardo op 84-jarige leeftijd nadat hij zijn grote droom had zien uitkomen.

D. Pedro kon ook zien hoe zijn kleinkinderen Juan Ramón Iglesias Pérez, Pedro Iglesias Pérez en Silver Segarra Pérez, al de derde generatie van de wijnmakerij vormden. Zowel Pedro als Juan Ramon waren zich ervan bewust dat het bedrijf moet bijdragen aan de verbetering en de zorg voor het milieu. Daarom hebben ze in 2014 Enguera Planet opgericht, een onderzoekscentrum dat het effect van de klimaatverandering wil verzachten door ecologische landbouwtechnieken in te voeren die onder meer de biologische bestrijding van plagen, de vermindering van de CO2 voetafdruk of de vermindering van het waterverbruik bevorderen. Zij vertrouwen deze taak toe aan Juan Martínez Barberá, een jonge oenoloog met een passie voor biologische wijnbouw, die relaties aangaat met universiteiten en andere onderzoekscentra om de biologische landbouwprojecten die wij momenteel ontwikkelen, uit te voeren.

Wijn specificaties
WijnsoortWitte wijn
LandSpanje
WijnstreekValencia
WijnmakerBodega Enguera
DruivenrasVerdil
DruivenrasViognier
DruivenrasSauvignon Blanc
HoutlageringJa
BiologischJa
VeganJa
Alcoholpercentage13%
AfsluitingNatuurkurk