Azienda Forchir

Filter op wijnkenmerken

Min: EUR9
Max: EUR12

Waarschuwing

Niet gevonden. Je zoekopdracht levert geen resultaat op.

Friuli - Colli Orientali

Gelegen aan zowel de west- als de oostoever van de Tagliamento in het gebied van de Grave DOC is Azienda Forchir gevestigd. In dit gebied, dat duizenden jaren geleden gevormd is door de stroming van de Tagliamento, waarbij kalkrijke stenen uit de Dolomieten werden gevoerd, waarbij een kalkrijke bodem is ontstaan. Als je dit vervolgens combineert met de nabijheid van de Adriatische zee, valt het gecreerde micro klimaat en bodem te begrijpen.

De bodem, beter gezegd, de druivenranken die op deze bodem groeien, zijn uniek van smaak en geur.

Azienda Forchir, het wijnhuis

Het wijnhuis Forchir is vier generaties geleden opgericht. Er worden traditionele druivensoorten uit de regio Friuli verbouwd. Aansprekende wijnen zijn de Ribolla Gialla, de Pinot Grigio, de Friulano én de JOY Prosecco, de met een gouden medaille beloonde jongste aanwinst van wijnhuis Forchir

Forchir JOY Prosecco Rosé

Een prijswinnende, frisse rosé prosecco van wijnhuis Forchir, met de pakkende naam 'JOY', want dat is precies van je gaat doen! Genieten van deze verfrissende prosecco, met hinten van peer, golden delicious appels en bosvruchten.
€9,75

Forchir Friulano "Lusór"

Heerlijk frisse Friulano (Tokai Friulano) uit de wijnregio Friuli. Diepgewortelde wijnranken en de rotsachtige omgeving geven deze Italiaanse witte wijn zijn krachtige, maar soepel drinkbare karakter.
€10,90

Forchir Pinot Grigio "Lamis"

Kwaliteits Pinot Grigio met een lichte strokleur. De geur van de wijn is licht en aangenaam. Droog naar smaak, vol en harmonieus met een duidelijk amandel achtergrond.
€10,90

Forchir Ribolla Gialla

Citroengele wijn met bloemige aroma's. Deze topwijn heeft een droge en frisse smaak met een complexe en aanhoudende afdronk. Een wijn waar je, letterlijk, niet genoeg van kunt krijgen.
€12,75