Bubbels

Filter op wijnkenmerken

Min: EUR8
Max: EUR64

Waarschuwing

Niet gevonden. Je zoekopdracht levert geen resultaat op.

Geschenkbox Torello (3 flessen)

Drie fantastische flessen Corpinnat van kwaliteits wijnhuis Torelló. De absolute topper '225', de meer bescheiden rosé 'Pal lid' en de uiterst fraaie Brut in Barcelona-jasje gestoken.
€64,85

6 Italiaanse wijnen bij 4 gangen menu

4 gangen diner-box, bestaande uit zes heerlijke Italiaanse wijnen; met een Prosecco van wijnhuis Bellenda vooraf, twee flessen Pinot Grigio KRET van het succesvolle wijnhuis Butussi, twee flessen Montepulciano d'Abruzzo van wijnhuis Velenosi én de uiterst smaakvolle dessertwijn, de Visciole, ook van wijnhuis Velenosi.
€59,50

Torello Cava Corpinnat Vini Amici

De Torello Cava Corpinnat "Vini Amici" is ontwikkeld door de Stichting Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk in samenwerking met het kwaliteitshuis Torello Viticultors, één van de grondleggers van de Cava van hoge kwaliteit: Corpinnat [Catalaans voor 'Hart van de Penedès']
€29,50

Torello Corpinnat Brut Reserva Special Edition

De Brut Reserva van Torello is een elegant fruitige corpinnat (cava van zeer hoge kwaliteit) met een fijne, standvastige mousse. Het opvallend zachte, bijna romige mondgevoel gaat gepaard met een heerlijk minerale frisheid in de afdronk. Hoge kwaliteit corpinnat in een overtuigende stijl. Een meer dan fantastische Corpinnat Reserva, voor een aantrekkelijke prijs.
€22,50

Forchir JOY Prosecco Rosé | Italiaanse bubbels

Een prijswinnende, frisse rosé prosecco van wijnhuis Forchir, met de pakkende naam 'JOY', want dat is precies van je gaat doen! Genieten van deze verfrissende prosecco, met hinten van peer, golden delicious appels en bosvruchten.
€11,00

Torello Corpinnat Brut Reserva | Spaanse bubbels

De Brut Reserve van Torello is een elegant, fruitige Cava, met een fijne, standvastige mousse. Het opvallend zachte, bijna romige, mondgevoel gaat gepaard met een heerlijk minerale frisheid in de afdronk. Cava van hoge kwaliteit in een overtuigende stijl! Slechts vier gram dosage. Met 36 maanden lie-rijping, met recht dus een Cava Reserve!
€22,50

Piazza Grande Cantina de Carpi

Een ware klassieker opnieuw uitgevonden, de Piazza Grande van Cantina de Carpi is een mousserend wijn, gemaakt met de 'Charmat' methode. Dit houdt in dat ze beginnen met een droge stille wijn en vervolgens een tweede vergisting geven door middel van het toevoegen van rietsuiker. Het koolzuur dat ontstaat bij deze tweede gisting kan de druktank niet verlaten en blijft op die manier in de wijn zitten. Deze methode zorgt voor een lichte mousse en dat alle fruitaroma’s goed bewaard blijven.
€8,95

Champagne, Corpinnat, Cava of gewoon Bubbels

Er is geen wijnsoort in de wereld waar zo veel om te doen is. Het is een wijnsoort, waar de afkomst bepalend is voor de naam. Champagne, Sekt, Spumante, Cava of Corpinnat, allemaal namen van betekenis.

Zo is het gebruik van de naam 'Champagne' alleen voorbehouden aan de bubbels afkomstig uit de Franse Champagne-streek. In Frankrijk wordt deze naam en regio gekoesterd.

In Italië of Duitsland is men een stuk vrijer. Bubbels worden daar Prosecco of Sekt genoemd.

In Spanje is de laatste jaren de Corpinnat als kwaliteits bubbel in opkomst. Een select aantal wijnhuizen uit Penédes, de regio voor Spaanse bubbels vond het woord Cava té generaliserend voor bubbels. Cava bevatte zowel de goede, als de minder goede bubbels. Met het begrip Corpinnat willen zij het onderscheid duidelijk maken.