Bodegas Pandora

Filter op wijnkenmerken

Waarschuwing

Niet gevonden. Je zoekopdracht levert geen resultaat op.

Bodegas Pandora

Bodegas Pandora is een jong dynamisch bedrijf dat volop inzet op moderne wijnbouw en vinificatiemethodes, maar ook biologische wijnbouw.

Zij bevinden zich in het hart van de Rueda vlakbij Tordesillas en Valladolid. De wijngaarden bevinden zich echter verspreid over enkele dorpjes om het wijndomein heen gelegen, zo hebben ze de mogelijkheid om exact de juiste blend te maken van druiven die iets rijper zijn en verschillende terroirs om meer diepgang te creëren. 90% van de aanplant is Verdejo, dé variëteit van deze regio. Alle wijngaarden worden biologisch bewerkt en hebben als credo, kwaliteit voor kwantiteit. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken is zo’n 25 jaar, dit is van belang om de juiste balans tussen opbrengst en kwaliteit van de druiven te hebben.

Rueda is een wijngebied dat de afgelopen jaren ontzettend in populariteit en kwaliteit is gestegen. De belangrijkste druif van deze regio is niet alleen bij Pandora, maar in de gehele regio de Verdejo, een druifje dat we inmiddels niet meer weg kunnen denken. Dit komt niet alleen doordat deze wijnen goed verkrijgbaar zijn, maar ook door de fantastische prijs/kwaliteit-verhouding die je hierin tegen komt. Er wordt ook een zeer divers scala aan wijnen van deze druif geproduceerd en dat is nou juist weer te danken aan de modernisering van de regio.

Van oudsher werden de druiven overdag en vaak net te rijp geplukt waardoor ze al iets te warm de kelder in kwamen, vervolgens beschikten een hoop wijnmakers toen nog niet over temperatuur gereguleerde vergistingstanks en was er überhaupt weinig RVS te vinden in de kelders. Dit gaf wijnen die log, zwaar en oxidatief waren. De wijnen leken meer op Sherry dan de frisse witte wijnen die we tegenwoordig kennen. Door internationale inspanningen met name en vooruitstrevende wijnmakers die potentie zagen in de oude wijngaarden van de regio, de zandbodems waarop de druifluis geen grip heeft en het unieke, vrij extreme verschil tussen dag en nacht temperatuur is er een behoorlijke sprong gemaakt.

Koele nachten zorgen in bijna alle wijngebieden ook voor frisse wijnen, mits hier juist mee omgegaan word. Tegenwoordig word er vooral nachtelijk in de kou geoogst, hierdoor behouden de druiven beter hun zuren en frisse aroma’s. In de kelders kom je bijna geen hout meer tegen, maar juist steeds vaker RVS-tanks die gecontroleerd kunnen worden in temperatuur. Zo kunnen ze de vergisting langer door laten gaan waardoor ze meer aroma’s in de uiteindelijke wijn weten te behouden en verkrijgen.

Pandra Rueda Verdejo

Een goed glas wijn. Maar hier doen we deze wijn van hoge kwaliteit zeker tekort mee. 'Onze' Pandra Verdejo is een duidelijke stap hoger in kwaliteit dan de gemiddelde Verdejo, door z’n frisheid, citrusaroma’s, perziktonen, bloemige geur én fijne kruidige bittertje in de afdronk. Een zeer gastronomisch glas wijn dat zeker niet misstaat met 'Fruits de Mer' of Hollandse asperges.
€12,25