Tenuta Cocci Grifoni

Filter op wijnkenmerken

Min: EUR9
Max: EUR19

Waarschuwing

Niet gevonden. Je zoekopdracht levert geen resultaat op.

Tenuta Cocci Grifoni

In 1933 is de spreekwoordelijke 'eerste steen' gelegd voor het wijnhuis Cocci Grifoni. Wat in die tijd het woonhuis én het wijnhuis in een was is in de loop der jaren uitgegroeid tot een wijnhuis van grote klasse

Met het aantreden van Guido Cocci Grifoni eind jaren '60 van de twintigste eeuw, kreeg het wijnhuis haar markering als kwaliteitswijnhuis. Guido Cocci Grifoni wist als geen ander, wat het belang en het preserveren van Italiaanse druivensoorten meebracht.

Redder van de Pecorino-druif

Guido Cocci Grifoni wordt gezien als de redder van de pecorino-druif. Een druif, van wijnranken, die na vele jaren weer voldoende pecorino-druiven leverde voor de wijngenieter als U en ik.

Het was ook Guido Cocci Grifoni, die - in tegenstelling tot élk wijnhuis - wijnranken aanplantte aan de noordzijde van de heuvels in De Marken. De druiven van deze velden, waar de 'Colle Vecchio' wijn van wordt gemaakt, worden bestempeld tot de allerbeste Pecorino in de wereld. De kwaliteit van deze wijnen is dermate goed, dat de wijn nog jaren op fles kan doorrijpen. Een wijn, die direct drinkbaar is, maar kijk niet gek op, als U een 'Colle Vecchio' aantreft van 15 jaar of ouder ...

Cocci Grifoni 'Tara'

De 'Tara' lijn is een zeer toegankelijke lijn van wijnen; een witte pecorino, een rossato (100% merlot!) en een rosso piceno. Wijnen die allen met dezelfde zorgvuldigheid worden geproduceerd. En dat proef je!

Cocci Grifoni "Tara" Pecorino | Italiaanse witte wijn

De pecorino druif is een specialiteit van de Marken ("Le Marche"). Het is een aromatische druif met een beetje een vettige stuctuur. De wijn heeft een goudgele glans. de geur is vrij compact en doet denken aan hazelnootjes. De smaak is opvallend fris een beetje bloemig. De smaak is vol en rond met een lekkere frisheid tot besluit. Het komt de wijn ten goede als als de wijn een beetje lucht krijgt dus decanteren kan prima.
€11,75

Cocci Grifoni "Tara" Rosato | Italiaanse Rose wijn

Heerlijk, soepel drinkbare Italiaanse rosé wijn uit de wijnstreek Le Marche. De wijn is gemaakt van 100% Merlot druiven.
€11,75

Cocci Grifoni "Tara" Rosso Piceno | Italiaanse Rode wijn

De kleur spreekt gelijk aan, mooi helder rood met een paarse gloed. De geur is lekker kruidig en elegant. en omlijsting van zachte tonen doet je verlangen naar de eerste slok. De smaak is mooi fruitig je herkent diverse donker fruit soorten zoals zwarte kers en bramen. De afdronk is mooi sappig en blijft lekker nagalmen in de mond. Het is aan te bevelen om de wijn wat extra lucht te geven om de aroma s goed tot hun recht te laten komen.
€9,95

Cocci Grifoni Colle Vecchio Pecorino

Waar de pecorino druif een specialiteit is van de Marken ("Le Marche"), kan er maar één de koning van de pecorino zijn; en dat is de Colle Vecchio! Een wijn die nu gedronken kan worden, maar ook nog jaren bewaard kan worden. De Colle Vecchio Pecorino kan zelfs langer dan 15 jaar bewaard worden!
€19,95

Cocci Grifoni 'Notturna' Passerina

Passerina is een druivenras dat inheems is voor de Marche en voornamelijk in de subgebieden Falerio en Offida staat aangeplant. Passerina zorgt altijd voor zachte wijnen die een indruk hebben van witte bloemen, licht fruitig, licht kruidig, het zijn vrolijke lichte en elegante wijnen.
€16,95

Cocci Grifoni San Basso Rosso Piceno Superiore

Op eikenhouten vaten gerijpte Rosso Piceno, van 'superieure' kwaliteit. De San Basso-wijngaard, met oudere wijnstokken Montepulciano en Sangiovese en een lage opbrengst, wordt hier bij Cocci Grifoni een topwijn geproduceerd.
€11,95