Bossotti Rifletti Rosato

Rifletti is een verbluffend fijne en frisse rosé wijn, op basis van de nebbiolo-druif, aangevuld met de meest bekende druif uit Piemonte: de barbera-druif. De rosé heeft een krachtige geur, meer kruidige aroma's dan fruit. Met een verrassend krachtige smaak, zeker voor een rosé wijn. De Rifletti heeft een indrukwekkende structuur, met een lange en prettig frisse afdronk.

Bossotti Rifletti Rosato

Bossotti Rifletti Rosato is een opvallende rosé uit Piemonte, gemaakt van een blend van Nebbiolo en Barbera. De wijn heeft een zachte zalmroze kleur en een geur met tonen van steenfruit, rode bessen en subtiele kruiden.

In de mond is de smaak droog, geconcentreerd en fris. De Barbera zorgt voor levendigheid en fruitigheid, de Nebbiolo geeft diepte en een fijne tanninestructuur. Daardoor heeft de wijn meer body dan een gemiddelde rosé en een lange, aangename afdronk.

Serveer gekoeld op 10–12°C om de balans en complexiteit te laten spreken. Bossotti Rifletti is geschikt als aperitief, maar past ook goed bij gegrilde vis, schaal- en schelpdieren en rijpere kazen. Kies deze rosé wanneer je een wijn zoekt die verrassend, karaktervol en net wat steviger is dan gebruikelijk.

Het wijnhuis Bossotti

Het wijnhuis is gelegen in Cisterna d’Asti, Piemonte, in het noorden van Italie. Vincenzo Bossotti, opgeleid als fotograaf en grafisch vormgever, is een wijnmaker die zijn artistieke talenten volledig in dienst heeft gesteld van zijn wijnen. Aan de hand van zijn vader heeft hij de basis van het vak geleerd om vervolgens bij de universiteit van Alba contact te zoeken met Nicola Argamente, de vooraanstaande wijnbouwkundig ingeneur. Deze samenwerking heeft geresulteerd in unieke wijnen met een geheel eigen karakter. Net als de etiketten trouwens, om nog maar te zwijgen over de inrichting van zijn fantastische proeflokaal…

Reflectie

De uitdaging om deze fraaie rosé te produceren wordt kernachtig weergegeven in de eenvoud van het etiket ... als een spiegel, een reflectie, i rifletti. Kijk in de spiegel en ontdek je eigen ik. Kijk daar voorbij en ontdenk alle mogelijkheden. Zoals een Italiaanse rosé dus.

€12,25
Levertijd: 3-5 dagen
Verzenden naar
*
*
Verzendmethode
Naam
Geschatte levering
Prijs
Geen verzendopties

Bossotti Rifletti Rosato

Bossotti Rifletti Rosato is een opvallende rosé uit Piemonte, gemaakt van een blend van Nebbiolo en Barbera. De wijn heeft een zachte zalmroze kleur en een geur met tonen van steenfruit, rode bessen en subtiele kruiden.

In de mond is de smaak droog, geconcentreerd en fris. De Barbera zorgt voor levendigheid en fruitigheid, de Nebbiolo geeft diepte en een fijne tanninestructuur. Daardoor heeft de wijn meer body dan een gemiddelde rosé en een lange, aangename afdronk.

Serveer gekoeld op 10–12°C om de balans en complexiteit te laten spreken. Bossotti Rifletti is geschikt als aperitief, maar past ook goed bij gegrilde vis, schaal- en schelpdieren en rijpere kazen. Kies deze rosé wanneer je een wijn zoekt die verrassend, karaktervol en net wat steviger is dan gebruikelijk.

Het wijnhuis Bossotti

Het wijnhuis is gelegen in Cisterna d’Asti, Piemonte, in het noorden van Italie. Vincenzo Bossotti, opgeleid als fotograaf en grafisch vormgever, is een wijnmaker die zijn artistieke talenten volledig in dienst heeft gesteld van zijn wijnen. Aan de hand van zijn vader heeft hij de basis van het vak geleerd om vervolgens bij de universiteit van Alba contact te zoeken met Nicola Argamente, de vooraanstaande wijnbouwkundig ingeneur. Deze samenwerking heeft geresulteerd in unieke wijnen met een geheel eigen karakter. Net als de etiketten trouwens, om nog maar te zwijgen over de inrichting van zijn fantastische proeflokaal…

Reflectie

De uitdaging om deze fraaie rosé te produceren wordt kernachtig weergegeven in de eenvoud van het etiket ... als een spiegel, een reflectie, i rifletti. Kijk in de spiegel en ontdek je eigen ik. Kijk daar voorbij en ontdenk alle mogelijkheden. Zoals een Italiaanse rosé dus.

Andere wijnliefhebbers kozen ook voor ...

Bossotti Langhe Nebbiolo

In Piemonte, in het noorden van Italië, wordt in Cisterna d'Asti een verrukkelijke Nebbiolo gemaakt. Deze Nebbiolo die zich laat kernmerken als een krachtige en kruidige wijn is een favoriet van vele wijnliefhebbers. De wijn is een goed(koper) alternatief voor de Barolo wijnen uit dezelfde streek.
€14,95

Forchir Ethos

Deze wijn is gemaakt uit een blend van 5 verschillende druivenrassen die zijn voortgekomen uit het kruizen van verschillende soorten Friulano en Sauvignon Blanc. Dit geeft de wijn een zeer zuiver karakter van smaak, het verfrissende van de Sauvignon Blanc, het kruidig notige van de Friulano, toetsen van perzik, citroenschil, gras, berglucht en iets mineraaligs maken dit een bijzonder lekkere en gastronomische wijn.
€12,45

Mas Enguera

De wijn is heel licht goudgeel van kleur met een zeer aromatische neus zoals de geur van rijpe perzik, bloemen, maar ook wat citrus tonen en vanille. In de mond is de wijn rijk en romig, maar met voldoende zuren om de wijn mooi in balans te houden. Deze wijn blijft nog lang in de mond hangen en in de finale komt er nog wat kruidigheid naar boven wat de wijn nog meer complexiteit geeft. Verrassend glas en zeer goed gastronomisch inzetbaar.
€12,50

Nomad Pinot Noir

Flonkerend, granaatrode kleur. Een rijke geur van rijpe rode kersen en bessen met een 'vleugje' kruidnagel. De smaak is licht en elegant zoals dat hoort bij pinot noir, met fijne zuren en weinig tannines. Maar bovendien heeft deze wijn heel veel sappig en helder fruit, wat hem heerlijk drinkbaar maakt. Waar vind je zo’n complete pinot noir, voor zo’n goede prijs?
€8,95

Quinta da Linhares Vinho Verde

De frisheid stuift je tegemoet. De geur van wit fruit met een ziltige aanzet, de opmerkelijke frisheid en prettige zuren maken deze wijn zo woest aantrekkelijk! Het mondgevoel is zeer aangenaam. Veel fruitelementen en een fijne afdronk. Heerlijk en makkelijk drinkbaar. Ideaal op terras en als aperitief.
€9,75

Piazza Grande Cantina di Carpi

Een ware klassieker opnieuw uitgevonden, de Piazza Grande van Cantina di Carpi is een mousserend wijn, gemaakt met de 'Charmat' methode. Dit houdt in dat ze beginnen met een droge stille wijn en vervolgens een tweede vergisting geven door middel van het toevoegen van rietsuiker. Het koolzuur dat ontstaat bij deze tweede gisting kan de druktank niet verlaten en blijft op die manier in de wijn zitten. Deze methode zorgt voor een lichte mousse en dat alle fruitaroma’s goed bewaard blijven.
€9,95