Bossotti Langhe Arneis DOC | Italiaanse witte wijn

Bossotti Langhe Arneis DOC | Italiaanse witte wijn

In Piemonte, in het noorden van Italië, wordt in Canale een meer dan verrukkelijke witte wijn gemaakt. Deze Arneis, van ronde gele kleur, intens van smaak en een geur, waarbij fruit en bloemengeur duidelijk waarneembaar zijn. Dat deze wijn populair is en gewaardeerd wordt, blijkt wel uit de wijnliefhebbers score van 4,0 uit 5 bij Vivino
Wijncode: VIN1317
€12,95
Deze wijn heeft een minimale bestelhoeveelheid van 6

In Piemonte, in het noorden van Italië, wordt in Canale een meer dan verrukkelijke witte wijn gemaakt. Deze Arneis, van ronde gele kleur, intens van smaak en een geur, waarbij fruit en bloemengeur duidelijk waarneembaar zijn. De frisse, maar intense, afdronk maakt de beleving compleet.

Na de oogst medio september, vindt vinificatie plaats in stalen vaten. Het genieten van dit juweel kan 2 tot 3 jaar na het oogstjaar!

Terre di Vèi

"Un vecchio canneto ai piedi di una vigna. Umile servitore, ogni anno lì per lei. In inverno nelle giornate di vento il suo suono accompagna quello delle forbici da potare E' musica."

"Een oud rietveld aan de voet van een wijngaard, waar haar nederige bediende elk jaar voor haar klaar staat. In de winter, op winderige dagen, begeleidt het geluid dat van een snoeischaar: het is als muziek."

Wijn specificaties
WijnsoortWitte wijn
LandItalië
WijnstreekPiemonte
WijnmakerAzienda Agricola Vincenzo Bossotti
DruivenrasArneis
Alcoholpercentage13%
InhoudFles (0,75L)
HoutlageringNee
BiologischNee
VeganNee
AfsluitingNatuurkurk