Bossotti Rifletti Rosato | Italiaanse rose wijn

Bossotti Rifletti Rosato | Italiaanse rose wijn

Rifletti is een verbluffend fijne en frisse rosé wijn, op basis van de nebbiolo-druif, aangevuld met de meest bekende druif uit Piemonte: de barbera-druif. De rosé heeft een krachtige geur, meer kruidige aroma's dan fruit. Met een verrassend krachtige smaak, zeker voor een rosé wijn. De Rifletti heeft een indrukwekkende structuur, met een lange en prettig frisse afdronk.
Wijncode: VIN1331
€11,65
Deze wijn heeft een minimale bestelhoeveelheid van 6

Italiaanse rosé?

De Noord-Italiaanse regio Piemonte staat nu niet bepaald bekent om rosé-wijnen. Vaak lenen de verbouwde druiven zich daar niet toe. Maar Vincenzo Bossotti ging de uitdaging aan! Het resultaat is een verbluffend fijne en frisse rosé wijn, op basis van de nebbiolo-druif, aangevuld met de meest bekende druif uit Piemonte: de barbera-druif.

De rosé heeft een krachtige geur, meer kruidige aroma's dan fruit. Ook de smaak is verrassend krachtig voor een rosé wijn. De Rifletti heeft een indrukwekkende structuur, met een lange en prettig frisse afdronk.

Drink de wijn gekoeld, maar zeker niet té koud, opdat de geur en smaak optimaal tot hun recht komen.

Reflectie

De uitdaging om deze fraaie rosé te produceren wordt kernachtig weergegeven in de eenvoud van het etiket ... als een spiegel, een reflectie, i rifletti. Kijk in de spiegel en ontdek je eigen ik. Kijk daar voorbij en ontdenk alle mogelijkheden. Zoals een Italiaanse rosé dus.

Wijn specificaties
WijnsoortRosé wijn
LandItalië
WijnstreekPiemonte
WijnmakerAzienda Agricola Vincenzo Bossotti
DruivenrasNebbiolo
DruivenrasBarbera
InhoudFles (0,75L)
AfsluitingNatuurkurk