Druivensoorten rode wijn

Filter op wijnkenmerken

Min: EUR8
Max: EUR90

Waarschuwing

Niet gevonden. Je zoekopdracht levert geen resultaat op.

Elysée Merlot

Deze populaire wijn smaakt goed bij vele wijnliefhebbers. De kleur is diep rood met in de randen een oranje teint. De geur is kenmerkend voor een houtgerijpte merlot wijn; een vleugje tabak, chocolade, rijpe bramen en bosbessen. De smaak is krachtig maar zeker elegant.
€8,75
Aanrader!
Inurrieta Mimaò

Inurrieta Mimaò

Diepe, levendige en intens ruby van kleur. In de neus heeft de wijn aantrekkelijke florale aroma’s en de geur van rood fruit met wat mineraliteit. De smaak is complex met zowel rijpheid als frisheid in de wijn. De wijn is volwassen en laat ook nog frisheid zien. Mooie lengte met veel fruit in de finish.
€12,50

Plan de Dieu

Mooie dieprode kleur met een vleugje paars. In eerste instantie ruik je vooral wat spicy kruiden (nootmuskaat, laurier ) en vers donker fruit, maar na een beetje lucht smelten deze mooi samen tot een aangenaam subtiele zwoelheid. De sappige volheid die je bij een dergelijke geur verwacht, is in de aanzet zeker aanwezig, maar al snel breken daar verrassend goede zuren doorheen die de wijn een prettige lichtvoetigheid geven. In de afdronk laten pittige tannines nog even hun tanden zien. Heerlijk bij langzaam gegaard lamsvlees
€11,95

Wijnkist met Capo di Grande (6 flessen)

Corvina is dé druif voor de Valpolicella; zijn eigen karakter maakt de Valpolicella zo n prettig drinkbare wijn. Naast de Corvina heeft de wijnmaker de merlot-druif toegevoegd. Deze cominatie geeft een heerlijke wijn. De Capo di Grande wordt geleverd in een mooi wijnkistje met zes flessen.
€47,50

Druivensoorten rode wijn

Zonder druif geen wijn ...

Zonder druif geen wijn. Dat klopt helemaal. Maar er zijn zo enorm veel druivensoorten...

Elke wijn heeft een unieke eigen smaak. De smaak wordt bepaald door de vinificatie (het wijnmaken). De ligging en de bodemsoort zijn van groot belang. Elk druivenras heeft een eigen smaakprofiel.

Het verschil qua smaak tussen een witte en een rode wijn wordt veroorzaakt door tannine. Tannine zit in de pitjes en de schil van de druif.

Blauwe druif, rode wijn

Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. De kleur wordt bepaald door de schil, een dikkere schil geeft meer kleur elementen, de lengte van gistingsproces is niet bepalend voor de kleur. Een dunne schil geeft minder kleur. De inweking van de schillen is bepalend. Rode wijnen zijn vaak robuuster van smaak.

˙ Cabernet Sauvignon
˙ Merlot
˙ Pinot Noir
˙ Tempranillo

Combinaties

Er zijn ook veel heerlijke 'blends', wijnen, waarbij combinaties van verschillende druivensoorten worden samengevoegd. Een aardig voorbeeld hiervan, is bijvoorbeeld de Victoria - Capo di Grande, waarvan de samenstelling 90% Corvina en 10% Merlot is.