Druivensoorten rode wijn

Filter op wijnkenmerken

Min: EUR8
Max: EUR90

Waarschuwing

Niet gevonden. Je zoekopdracht levert geen resultaat op.

Ad Libitum Maturana Tinta

Maak kennis met de Maturana Tinta, een oud ras dat we ook wel bij andere Wijnhuizen tegen komen, maar dan als 2e of 3e druif na de Tempranillo. De druif heeft een zeer fruitig karakter met zachte kruidige indrukken, een genot om te drinken. Een fijne tannine structuur en een plezierige afdronk. De Maturana Tinta komt in de prijswinnende 2019 jaargang.
€13,95

Alceo Tempranillo

De Alceo Tempranillo openbaart direct een fraaie kleur met een zweempje oranje aan de rand. De geur is zeer aangenaam; warm met een toontje vanille en heerlijke, zacht rood fruit aroma's zoals in bosbes en zwarte pruimen. De smaak is ontzettend gul, met veel smaak en een mondvullend karakter. De afdronk is imponerend. Een prachtige balans tussen aroma's, de kracht en sappigheid en de prettige tannine structuur, maken deze wijn tot een prachtige maaltijdbegeleider. Een goede pairing met rood vlees, BBQ, maar ook harde kazen.
€8,25
Aanrader!
Inurrieta Mimaò

Inurrieta Mimaò

Diepe, levendige en intens ruby van kleur. In de neus heeft de wijn aantrekkelijke florale aroma’s en de geur van rood fruit met wat mineraliteit. De smaak is complex met zowel rijpheid als frisheid in de wijn. De wijn is volwassen en laat ook nog frisheid zien. Mooie lengte met veel fruit in de finish.
€12,50

Proefdoos Rioja van Juan Carlos Sancha!

Wij hebben met de grootste zorg een unieke proefdoos samengesteld en de mogelijkheid te bieden om een drietal wijnen van deze fantastische wijnmaker te volgen en te ontdekken. Iedere wijnsoort is in twee jaargangen in deze doos opgenomen. Proef hoe een wijn zich ontwikkelt, welke invloed de jaren op deze wijnen hebben, proef .... en geniet!
€90,00

Druivensoorten rode wijn

Zonder druif geen wijn ...

Zonder druif geen wijn. Dat klopt helemaal. Maar er zijn zo enorm veel druivensoorten...

Elke wijn heeft een unieke eigen smaak. De smaak wordt bepaald door de vinificatie (het wijnmaken). De ligging en de bodemsoort zijn van groot belang. Elk druivenras heeft een eigen smaakprofiel.

Het verschil qua smaak tussen een witte en een rode wijn wordt veroorzaakt door tannine. Tannine zit in de pitjes en de schil van de druif.

Blauwe druif, rode wijn

Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. De kleur wordt bepaald door de schil, een dikkere schil geeft meer kleur elementen, de lengte van gistingsproces is niet bepalend voor de kleur. Een dunne schil geeft minder kleur. De inweking van de schillen is bepalend. Rode wijnen zijn vaak robuuster van smaak.

˙ Cabernet Sauvignon
˙ Merlot
˙ Pinot Noir
˙ Tempranillo

Combinaties

Er zijn ook veel heerlijke 'blends', wijnen, waarbij combinaties van verschillende druivensoorten worden samengevoegd. Een aardig voorbeeld hiervan, is bijvoorbeeld de Victoria - Capo di Grande, waarvan de samenstelling 90% Corvina en 10% Merlot is.