Cocci Grifoni "Tara" Rosato | Italiaanse Rose wijn

Cocci Grifoni "Tara" Rosato | Italiaanse Rose wijn

Heerlijk, soepel drinkbare Italiaanse rosé wijn uit de wijnstreek Le Marche. De wijn is gemaakt van 100% Merlot druiven.
Wijncode: VIN1354
€11,75
Deze wijn heeft een minimale bestelhoeveelheid van 6

In het prachtige landschap van de Marche(Marken) liggen de wijngaarden van Cocci Grifoni. Deze streek grenzend aan de Abbruzzen produceert voornamelijk rode wijnen en een paar streek gebonden wiite wijnen. De wijngaarden en het wijnhuis liggen niet ver van de kust in de heuvels nabij de stad Ascoli Piceno. De uitlopers van de bergen zorgen voor aanvoer van koel lucht waardoor de temperatuur in de wijngaard relatief koel blijft en dat is prettig voor de druiven. Het kenmerk van zijn de frisse tonen in de wijn.

Tenuta Cocci Grifoni

Cocci Grifoni is een typisch klein Italiaans familie bedrijf dat gerund word door 2 zussen die het wijnvak van hun ouders en groot ouders hebben geleerd. Inmiddels staat de volgende generatie klaar om de bedrijfsvoering over te nemen. Kwaliteit is de drijfveer van het bedrijf. Zowel in de wijngaard als in de kelders doet men geen consessies aan de kwaliteit. Zoals je aan de labels kunt zien heeft men oog voor details en hanteren de dames een eigen stijl.

Wijn specificaties
WijnsoortRosé wijn
LandItalië
WijnstreekDe Marken (Le Marche)
DruivenrasMerlot
InhoudFles (0,75L)
Alcoholpercentage13%
AfsluitingSchroefdop