Cocci Grifoni San Basso Rosso Piceno Superiore

Cocci Grifoni San Basso Rosso Piceno Superiore

Op eikenhouten vaten gerijpte Rosso Piceno, van 'superieure' kwaliteit. De San Basso-wijngaard, met oudere wijnstokken Montepulciano en Sangiovese en een lage opbrengst, wordt hier bij Cocci Grifoni een topwijn geproduceerd.
Wijncode: VIN1366
€12,25
Deze wijn heeft een minimale bestelhoeveelheid van 6

San Basso Rosso Piceno Piceno

Rosso Piceno is de naam van de meeste rode wijnen die gemaakt worden rond de stad Ascoli Piceno. Het zijn altijd blend wijnen gemaakt van Montepulciano en Sangiovese, twee top druiven die allebei een ander karakter hebben en elkaar versterken in smaak en structuur. Wijnen, die garant staan voor drinkplezier, waarbij de toppers (zoals Cocci-Grifoni) ook wijnen maken van wereldklasse die thuis horen in de gastronomie.

Een Rosso Piceno Superiore is in tegenstelling tot de gebruikelijke wijn altijd gerijpt op eikenhouten vaten.

San Basso is de naam van de wijngaard, hier staan iets oudere wijnstokken en maken ze dus ook hun Rosso Piceno Superiore. Dit doen ze van 60% Montepulciano en 40% Sangiovese met een rijping van 12 maanden in Franse barriques en een lange rijping in de fles.

Montepulciano zorgt voor body, rijkdom, iets zwoels en kruidigs, Sangiovese daarentegen zorgt voor frisheid, zure kersen, elegantie, laurier en tabak. Die combinatie vult elkaar uitstekend aan tot een gebalanceerde wijn met veel potentie, mits je weet wat je doet in de wijngaard. Met oudere stokken en het zorgen voor lage opbrengsten kunnen hier topwijnen gemaakt worden.

De wijn is diep en donker van kleur met in de geur al gelijk veel kracht, je ruikt wat aards, pruimen, specerijen en ondersteuning van het hout. Deze smaken komen in de smaak ook goed terug, met in het begin veel kracht, verfijnd hout en rijp fruit. In de afdronk wordt de wijn wat eleganter, met fijne zuren en een behoorlijke lengte die de wijn spannend maken. Een wijn die blijft door ontwikkelen in geur en smaak. Koel deze wijn licht tot 16-18 graden om het beste tot z’n recht te laten komen.

Wijn specificaties
WijnsoortRode wijn
LandItalië
WijnstreekDe Marken (Le Marche)
DruivenrasMontepulciano
DruivenrasSangiovese
InhoudFles (0,75L)
Alcoholpercentage13%
AfsluitingSchroefdop