Cocci Grifoni Colle Vecchio Pecorino

Cocci Grifoni Colle Vecchio Pecorino

Waar de pecorino druif een specialiteit is van de Marken ("Le Marche"), kan er maar één de koning van de pecorino zijn; en dat is de Colle Vecchio! Een wijn die nu gedronken kan worden, maar ook nog jaren bewaard kan worden. De Colle Vecchio Pecorino kan zelfs langer dan 15 jaar bewaard worden!
Wijncode: VIN1367
€19,95
Deze wijn heeft een minimale bestelhoeveelheid van 6

Tenuta Cocci Grifoni

In het prachtige landschap van de Marche(Marken) liggen de wijngaarden van Cocci Grifoni. Deze streek grenzend aan de Abbruzzen produceert voornamelijk rode wijnen en een paar streek gebonden wiite wijnen. De wijngaarden en het wijnhuis liggen niet ver van de kust in de heuvels nabij de stad Ascoli Piceno. De uitlopers van de bergen zorgen voor aanvoer van koel lucht waardoor de temperatuur in de wijngaard relatief koel blijft en dat is prettig voor de druiven. Het kenmerk van zijn de frisse tonen in de wijn.

Pecorino

De pecorino druif is een specialiteit van de Marken. Het is een aromatische druif met een beetje een vettige stuctuur. De wijn heeft een goudgele glans. de geur is vrij compact en doet denken aan hazelnootjes. De smaak is opvallend fris een beetje bloemig. De smaak is vol en rond met een lekkere frisheid tot besluit. Het komt de wijn ten goede als als de wijn een beetje lucht krijgt dus decanteren kan prima.

Cocci Grifoni is een typisch klein Italiaans familie bedrijf dat gerund word door 2 zussen die het wijnvak van hun ouders en groot ouders hebben geleerd. Inmiddels staat de volgende generatie klaar om de bedrijfsvoering over te nemen. Kwaliteit is de drijfveer van het bedrijf. Zowel in de wijngaard als in de kelders doet men geen consessies aan de kwaliteit. Zoals je aan de labels kunt zien heeft men oog voor details en hanteren de dames een eigen stijl.

Wijn specificaties
WijnsoortWitte wijn
LandItalië
WijnstreekDe Marken (Le Marche)
DruivenrasPecorino
InhoudFles (0,75L)
Alcoholpercentage13%
AfsluitingNatuurkurk