Bossotti Barbera d'Asti DOCG Superiore | Italiaanse rode wijn

Bossotti Barbera d'Asti DOCG Superiore | Italiaanse rode wijn

In Piemonte, in het noorden van Italië, wordt in Cisterna d'Asti een verrukkelijke wijn gemaakt. Deze Barbera d'Asti, vol en intens van smaak en geur, waarbij fruit en vanille duidelijk waarneembaar zijn. Dat deze wijn populair is en gewaardeerd wordt, blijkt wel uit de wijnliefhebbers score van 4,1 uit 5 bij Vivino
Wijncode: VIN1316
Gratis verzenden
€14,95
Deze wijn heeft een minimale bestelhoeveelheid van 6

In Piemonte, in het noorden van Italië, wordt in Cisterna d'Asti een verrukkelijke wijn gemaakt. Deze Barbera d'Asti, vol en intens van smaak en geur, waarbij fruit en vanille duidelijk waarneembaar zijn. De ronde, intense, afdronk maakt de beleving compleet.

Na de oogst in oktober, wordt de wijn eerst 3 tot 6 maanden op stalen vaten bewaard, gevolgd door 7 tot 8 maanden in houten vaten. Daarna wordt de wijn eerst nog 6 maanden op fles gehouden, voordat u van deze wijn kunt gaan genieten. Een genieten kan zelfs nog 6 tot 8 jaar nadien!

San Rumè

"San Remigio dal nome del Santo. Un gelso immobile, rugoso dalla vecchiaia. Il gelso di 'San Rumè'. "

"Sint Remie (Patroonheilige van de wijnoogst) is de naam van de heilige. Een roerloze moerbeiboom, gerimpeld van ouderdom. De moerbei van San Rumè"

Wijn specificaties
WijnsoortRode wijn
LandItalië
WijnstreekPiemonte
WijnmakerAzienda Agricola Vincenzo Bossotti
DruivenrasBarbera
Alcoholpercentage14,5%
InhoudFles (0,75L)
HoutlageringJa
BiologischNee
VeganNee
AfsluitingNatuurkurk