In Piemonte, in het noorden van Italië, wordt in Cisterna d'Asti een verrukkelijke wijn gemaakt. Deze Barbera d'Asti, vol en intens van smaak en geur, waarbij fruit en vanille duidelijk waarneembaar zijn. De ronde, intense, afdronk maakt de beleving compleet.
Na de oogst in oktober, wordt de wijn eerst 3 tot 6 maanden op stalen vaten bewaard, gevolgd door 7 tot 8 maanden in houten vaten. Daarna wordt de wijn eerst nog 6 maanden op fles gehouden, voordat u van deze wijn kunt gaan genieten. Een genieten kan zelfs nog 6 tot 8 jaar nadien!
San Rumè
"San Remigio dal nome del Santo. Un gelso immobile, rugoso dalla vecchiaia. Il gelso di 'San Rumè'. "
"Sint Remie (Patroonheilige van de wijnoogst) is de naam van de heilige. Een roerloze moerbeiboom, gerimpeld van ouderdom. De moerbei van San Rumè"
Wijn specificaties
Wijnsoort | Rode wijn |
Land | Italië |
Wijnstreek | Piemonte |
Wijnmaker | Azienda Agricola Vincenzo Bossotti |
Druivenras | Barbera |
Alcoholpercentage | 14,5% |
Inhoud | Fles (0,75L) |
Houtlagering | Ja |
Biologisch | Nee |
Vegan | Nee |
Afsluiting | Natuurkurk |