Piazza Grande Cantina de Carpi

Piazza Grande Cantina de Carpi

Een ware klassieker opnieuw uitgevonden, de Piazza Grande van Cantina de Carpi is een mousserend wijn, gemaakt met de 'Charmat' methode. Dit houdt in dat ze beginnen met een droge stille wijn en vervolgens een tweede vergisting geven door middel van het toevoegen van rietsuiker. Het koolzuur dat ontstaat bij deze tweede gisting kan de druktank niet verlaten en blijft op die manier in de wijn zitten. Deze methode zorgt voor een lichte mousse en dat alle fruitaroma’s goed bewaard blijven.
Wijncode: VIN1360
€8,95
Deze wijn heeft een minimale bestelhoeveelheid van 6

Piazza Grande

Een ware klassieker opnieuw uitgevonden van de lokale druivenrassen: Lambrusco di Sorbara en Lambrusco Salamino. Lambrusco is eigenlijk de overkoepelende naam voor een groep blauwe druivenrassen. Deze druivenrassen hebben gemeen dat ze allemaal veel kleur hebben, hoge opbrengsten, een lichte body en ook veel zuren. Dit maakt deze druiven uitermate geschikt voor de productie van mousserende wijnen.

Mousserend maken ze deze wijnen met de Charmat methode. Dit houd in dat ze beginnen met het maken van gewoon een droge stille wijn en vervolgens in een druktank een tweede vergisting geven door middel van het toevoegen van rietsuiker. Het koolzuur dat ontstaat bij deze tweede gisting kan de tank niet verlaten en blijft op die manier in de wijn zitten. Deze methode zorgt voor een lichte mousse en dat alle fruitaroma’s goed bewaard blijven.

Licht roze van kleur met een hint van violet. Mooie zachte, fijne mousse en uitbundige geur die doet denken aan rood fruit, aardbei en bloemen.

In de smaak is het gelukkig een droge wijn die vriendelijk is en net zo sprekend als de geur. Hier komt spontaan een milde kruidigheid en kersentoets bij. Zacht, fruitig, verfrissend en plezieropwekkend is de beste omschrijving voor deze wijn naar ons idee!

Emilia-Romagna

Emilia-Romagna is een wijnregio in het noorden van Italië, ingeklemd tussen Lombardije, Veneto en Toscane.

Zowel het noordelijke Lombardije (Franciacorta), Veneto (Prosecco) en Emilia-Romagna (Lambrusco) kennen een rijke historie in de mousserende wijnen met alle drie heel andere specialiteiten van oudsher. Lambrusco was ooit één van de meest gerenommeerde mousserende wijnen van de wereld, maar naarmate de smaak van de wijndrinker zich steeds verder ontwikkelde naar droge wijnen en afweek van de mousserende rode, werd Lambrusco steeds minder populair.

De fusie van twee historische wijnbedrijven naar het nieuwe Cantina di Carpi e Sorbara, leidde tot hogere kwalitet droge mousserende wijnen!
Wijn specificaties
WijnsoortBubbels
LandItalië
InhoudFles (0,75L)
AfsluitingMuselet
Alcoholpercentage11,5%