Domaine de la Sangliere - La Seduction Rosé | Franse rose wijn

Domaine de la Sangliere - La Seduction Rosé | Franse rose wijn

La Seduction vertaald naar 'de verleiding' en dat is nu net wat deze rosé wijn doet. De wijn is verleidelijk lekker, heeft een prachtige lichte zalmkleur en de verfijnde geur bevat aroma's van licht rood fruitbloesems en veel frisheid. De verleidelijke afdronk doet je verlangen naar meer seduction...
Wijncode: VIN0020
€11,45
Deze wijn heeft een minimale bestelhoeveelheid van 6

La Seduction - een verleidelijke rosé

Deze wijn is inderdaad verleidelijk lekker. De druivensoorten die men gebruikt zijn traditioneel: Grenache, Cinsault en Syrah. De wijn heeft een prachtige lichte zalmkleur zoals we in de Provence inmiddels kennen. De kleur ontstaat na de korte duur dat de schillen in contact zijn met de wijn. Binnen 18 uur wordt het sap van de schillen gescheiden. Deze korte tijd is voldoende om smaakaroma s te vormen en kleur aan het sap te geven. De verfijnde geur bevat aroma s van licht rood fruit bloesems en heel veel frisheid. De elegante smaak die fruitvol is heeft ook heerlijke kruidige tonen die de wijn spannend maken. De frisse aangename zuren vormen de ruggengraat van de wijn. De verleidelijke afdronk doet je verlangen naar meer seduction!

Domaine de La Sangliere

Dit domein ligt op een steenworp afstand van de Middellandse zee, vlakbij het dorpje Bormes les Mimosas. Een prachtig wijndomein met mooie gezonde wijngaarden, waar men met respect voor de natuur wijnbouw pleegt. De wijngaarden liggen rond de wijnmakerij en bieden fantastische doorkijkjes naar de zee en omgeving. De wijngaarden worden onderhouden op een biologische manier; men gebruikt eigen gemaakte compost voor de grond verbetering, absoluut geen kunstmest. Vanwege de ligging nabij de zee is de luchtvochtigheid hoog waardoor men zeer alert moet zijn op schimmelziektes die wel bestreden moeten worden.

Ligging van de wijngaarden

De wijngaarden liggen gedeeltelijk in de AOC Côtes de Provence en gedeeltelijk in het IGT Méditerranee, behorende tot de Provincie de Provence.

Genieten van La Seduction

Het is aan te raden om een rose van deze kwaliteit niet piepjong te drinken. De aroma's vormen zich in de loop van de maanden en zelfs jaren.

La Seduction presenteert zich optimaal gekoeld geserveerd in het zonnetje, zowel als aperitief als begeleider van de lunch, maar ook om gezellig op het terras te drinken. Gerechten met tomaat, basilicum en olijfolie kunnen een perfecte combinatie vormen.

De wijnmaker zelf tenslotte, adviseert de wijn graag bij 'racasse' (schorpioenvis).

Wijn specificaties
WijnsoortRosé wijn
LandFrankrijk
DruivenrasGrenach
DruivenrasCinsault
DruivenrasSyrah
InhoudFles (0,75L)
HoutlageringNee