Druivensoorten rode wijn

Filter op wijnkenmerken

Min: EUR8
Max: EUR90

Waarschuwing

Niet gevonden. Je zoekopdracht levert geen resultaat op.

Alceo Tempranillo | Spaanse rode wijn

De Alceo Tempranillo openbaart direct een fraaie kleur met een zweempje oranje aan de rand. De geur is zeer aangenaam; warm met een toontje vanille en heerlijke, zacht rood fruit aroma's zoals in bosbes en zwarte pruimen. De smaak is ontzettend gul, met veel smaak en een mondvullend karakter. De afdronk is imponerend. Een prachtige balans tussen aroma's, de kracht en sappigheid en de prettige tannine structuur, maken deze wijn tot een prachtige maaltijdbegeleider. Een goede pairing met rood vlees, BBQ, maar ook harde kazen.
€8,25

Bossotti Barbera d'Asti DOCG Superiore | Italiaanse rode wijn

In Piemonte, in het noorden van Italië, wordt in Cisterna d'Asti een verrukkelijke wijn gemaakt. Deze Barbera d'Asti, vol en intens van smaak en geur, waarbij fruit en vanille duidelijk waarneembaar zijn. Dat deze wijn populair is en gewaardeerd wordt, blijkt wel uit de wijnliefhebbers score van 4,1 uit 5 bij Vivino
€12,50

Wijnkist met Capo di Grande (6 flessen)

Corvina is dé druif voor de Valpolicella; zijn eigen karakter maakt de Valpolicella zo n prettig drinkbare wijn. Naast de Corvina heeft de wijnmaker de merlot-druif toegevoegd. Deze cominatie geeft een heerlijke wijn. De Capo di Grande wordt geleverd in een mooi wijnkistje met zes flessen.
€47,50

Druivensoorten rode wijn

Zonder druif geen wijn ...

Zonder druif geen wijn. Dat klopt helemaal. Maar er zijn zo enorm veel druivensoorten...

Elke wijn heeft een unieke eigen smaak. De smaak wordt bepaald door de vinificatie (het wijnmaken). De ligging en de bodemsoort zijn van groot belang. Elk druivenras heeft een eigen smaakprofiel.

Het verschil qua smaak tussen een witte en een rode wijn wordt veroorzaakt door tannine. Tannine zit in de pitjes en de schil van de druif.

Blauwe druif, rode wijn

Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. De kleur wordt bepaald door de schil, een dikkere schil geeft meer kleur elementen, de lengte van gistingsproces is niet bepalend voor de kleur. Een dunne schil geeft minder kleur. De inweking van de schillen is bepalend. Rode wijnen zijn vaak robuuster van smaak.

˙ Cabernet Sauvignon
˙ Merlot
˙ Pinot Noir
˙ Tempranillo

Combinaties

Er zijn ook veel heerlijke 'blends', wijnen, waarbij combinaties van verschillende druivensoorten worden samengevoegd. Een aardig voorbeeld hiervan, is bijvoorbeeld de Victoria - Capo di Grande, waarvan de samenstelling 90% Corvina en 10% Merlot is.