Valmiñor Albariño | Spaanse witte wijn

Valmiñor Albariño | Spaanse witte wijn

Galicië, de provincie in het noordwesten van Spanje, staat bekend om haar gastronomie én haar wijnen. Waar de Galicische keuken geroemd wordt om haar gerechten, kunnen we nog lyrischer worden van de wijnen! De streek rond Rias Baixas brengt prachtige wijnen voort. De Albariño van Adega Valmiñor is daar zo'n mooi voorbeeld van.
Wijncode: VIN1116
€11,50
Deze wijn heeft een minimale bestelhoeveelheid van 6

Albariño, smaaksensatie!

De Albariño van Valmiñor is helder lichtgeel van kleur. De geur is lekker fris en je waant je direcht in de nabijheid van de Atlantische Oceaan. De mondvullende smaak heeft een krachtige krokante bite. De Albariño combineert met uitstekend met vis, schaal- en schelpdieren.

Het gebied Rias Baixas ligt in het uiterste westen van de provincie Galicië, in het Noord Westen van Spanje. De directe nabijheid van de Atlantische Oceaan houdt het klimaat hier relatief koel en, zeker voor Spaanse begrippen, behoorlijk nat. Geen wonder dus dat hier voornamelijk witte wijnen gemaakt worden. Adegas Valminor is één van de toonaangevende producenten van het meest zuidelijk gelegen subgebied O Rosal in de Rias Baixas.

Wijn specificaties
WijnsoortWitte wijn
LandSpanje
WijnstreekRías Baíxas
WijnmakerAdega Valmiñor
DruivenrasAlbariño
Alcoholpercentage13%
InhoudFles (0,75L)
HoutlageringNee
BiologischNee
VeganNee
AfsluitingSchroefdop