Pinot Grigio KRET | Italiaanse witte wijn

Pinot Grigio KRET | Italiaanse witte wijn

Koperkleurig van kleur. In de neus veel florale tonen met wat mineralen. In de smaak veel mineraliteit en wat tropisch fruit. Door de licht aanwezige tannines een glas dat fris is, maar wel wat meer structuur heeft. In de afdronk mooi fris met een klein bittertje.
Wijncode: VIN1321
€12,15
Deze wijn heeft een minimale bestelhoeveelheid van 6

Wijnhuis Butussi

De geschiedenis van Butussi is als een mozaïek van verschillende generaties van de Butussi familie, waarin ieder zijn eigen ervaring heeft ingebracht. Opgericht door Valentino Butussi, staat nu zoon Angelo aan het roer, terzijde gestaan door niet alleen zijn vrouw, maar ook door hun vier kinderen die allen meewerken in het bedrijf.

Het resultaat van deze goed geoliede machine is een aantal opmerkelijk mooie wijnen die de moeite van het proberen meer dan waard zijn. Het wijndomein ligt in het noordoosten van Italië, tegen de grens van Slovenië aan. Daar zorgt het microklimaat samen met de zo typische grond in dit gebied voor een mooie frisheid in de wijn.

Hand geplukt

De druiven worden met de hand geplukt in september wanneer ze optimaal rijp zijn. Daarna een rijping gedurende zes maanden in stalen tanks, vervolgens nog 2-4 maanden op fles. Als je een witte wijn nu eens iets langer contact laat maken met de schillen en pitten van de druif, wat krijg je dan? Precies, een witte wijn met een kleurtje. Koperkleurig noemt Butussi deze Pinot Grigio. Het verschil met een gewone Pinot Grigio zit hem niet alleen in de kleur, ook de smaak is anders: wat bloemiger en fruitiger.
Wijn specificaties
WijnsoortWitte wijn
LandItalië
DruivenrasPinot Grigio