Monopolio Soave Classico | Italiaanse witte wijn

Monopolio Soave Classico | Italiaanse witte wijn

Soave is het wijngebied rond het stadje Soave liggend aan de uitlopers van de Alpen ten oosten van Verona. Een gebiedje waar prachtige strakke wijnen vandaan komen. De druif die men gebruikt voor deze wijn is de Garganega, soms met een klein percentage Trebbiano. De wijnen zijn te omschrijven als mineraal, geurig, mondvullend en verfrissend in de afdronk. De fris zure balans in de wijn maakt het interessant om de wijn te combineren met visgerechten, Sushi en vele schaaldieren.
Wijncode: VIN1351
Levertijd: 3-5 dagen
€11,45
Deze wijn heeft een minimale bestelhoeveelheid van 6
Cantina di Gambellara is een vrij grote coöperatie in de buurt van Verona. Naast de enorme productie van eenvoudige schenk wijnen hebben zij een aantal leden die wijngaarden bezitten van hoge kwaliteit, deze wijngaarden liggen in de heuvels op een hoogte van 250- 300 meter. De hoogte van de wijngaard zorgt voor koelte in de nacht waardoor het frisse karakter van de druif bewaard blijft. De druiven worden geheel apart van de overige productie gemaakt en opgevoed. Zo ook de wijnen van deze Monopolio, een uitzonderlijke wijngaard.

Soave is een oud kwaliteits wijngebied dat iets ten oosten van Verona ligt en gevormd is door oude vulkanische activiteit. Hierdoor heb je hier unieke bodemsoorten die omhoog zijn gedreven en dus ook een andere druivensoort die het hier goed doet. Het oude centrum van zo’n wijngebied, waar doorgaans de beste wijngaarden liggen wordt Classico genoemd.

De Garganega legt de basis voor deze verrukkelijke Soave, mooi glanzend in het glas met de geur van witte bloemen en bescheiden specerijen. De aandronk geeft een licht vettige indruk. De smaak is lekker vol met een heerlijke frisheid. De afdronk is mooi in harmonie met de smaak impressies en de finale heeft dat typische Italiaanse amandeltje. Lekker glas wijn dat doet verlangen naar meer…
Wijn specificaties
WijnsoortWitte wijn
LandItalië
WijnstreekTrevenezie
DruivenrasGarganega
InhoudFles (0,75L)
HoutlageringNee
BiologischNee
AfsluitingSchroefdop
Alcoholpercentage13%