I Sodi Chianti Classico

I Sodi Chianti Classico

Eerste klas Chianti Classico! De Chianti Classico van I Sodi is robijnrood van kleur. In de geur de typische Chianti-combinatie van rijpe rode kersen en maartse viooltjes. De smaak is elegant, maar krachtig, met lekker kersensap en een vleugje kruidig zoethout. Geweldige zuren in combinatie met mooi rijpe tannines, geven de wijn z’n slanke en karaktervolle voorkomen.
Wijncode: VIN1359
Gratis verzenden
€15,95
Deze wijn heeft een minimale bestelhoeveelheid van 6

Wijnhuis I Sodi

I Sodi is een wijngoed in het dorpje Gaiole, gelegen in het hart van het Chianti Classico-gebied, tussen Florence en Siena. Wijnmaker Andrea Casini is de drijvende kracht, zowel in de wijngaard als in de kelder. Wijnboerderij “I Sodi” is gelegen tussen de beboste heuvels tussen het dorp van de “Monti” en het kasteel van “Brolio” in een gehucht genaamd “S. Marcellino”. Het werd gebouwd in 1893. De naam “I Sodi”, vertaald “Harde bodem” komt voort uit de onbewerkte steenachtige grond waart het huis op staat. Het huis is gebouwd in de typische lokale architectuur met een “loggia” met bogen en een loft of duiventil dat een prachtig uitzicht biedt op de “Crete Senesi” en verder op de “Monte Amiata”, Toscaans genieten dus.

Naast Sangiovese gebruikt Andrea ook altijd een beetje Canaiolo voor zijn Chianti Classico. De exacte verhouding kan van jaar tot jaar iets verschillen, maar zit meestal rond de 90% Sangiovese en 10% Canaiolo.

Wijn specificaties
WijnsoortRode wijn
LandItalië
WijnstreekToscane
WijnmakerI Sodi
DruivenrasSangiovese
DruivenrasCanaiolo
Alcoholpercentage14%
InhoudFles (0,75L)
HoutlageringJa
BiologischNee
VeganNee
AfsluitingNatuurkurk