Cocci Grifoni "Tara" Rosso Piceno | Italiaanse Rode wijn

Cocci Grifoni "Tara" Rosso Piceno | Italiaanse Rode wijn

De kleur spreekt gelijk aan, mooi helder rood met een paarse gloed. De geur is lekker kruidig en elegant. en omlijsting van zachte tonen doet je verlangen naar de eerste slok. De smaak is mooi fruitig je herkent diverse donker fruit soorten zoals zwarte kers en bramen. De afdronk is mooi sappig en blijft lekker nagalmen in de mond. Het is aan te bevelen om de wijn wat extra lucht te geven om de aroma s goed tot hun recht te laten komen.
Wijncode: VIN1353
€10,85
Deze wijn heeft een minimale bestelhoeveelheid van 6

Tenuta Cocci Grifoni

In het prachtige landschap van de Marche(Marken) liggen de wijngaarden van Cocci Grifoni. Deze streek grenzend aan de Abbruzzen produceert voornamelijk rode wijnen en een paar streek gebonden wiite wijnen. De wijngaarden en het wijnhuis liggen niet ver van de kust in de heuvels nabij de stad Ascoli Piceno. De uitlopers van de bergen zorgen voor aanvoer van koel lucht waardoor de temperatuur in de wijngaard relatief koel blijft en dat is prettig voor de druiven. Het kenmerk van zijn de frisse tonen in de wijn.

Rosso Piceno

Rosso Piceno is de typische rode wijn uit deze streek. De combinatie van Sangiovese en Montepulciano druiven kom je hier veel tegen. De frisheid van de Sangiovese en het zwoele van de Montepulciano geven een zeer prettig resultaat. Cocci Grifoni is een typisch klein Italiaans familie bedrijf dat gerund word door 2 zussen die het wijnvak van hun ouders en groot ouders hebben geleerd. Inmiddels staat de volgende generatie klaar om de bedrijfsvoering over te nemen. Kwaliteit is de drijfveer van het bedrijf. Zowel in de wijngaard als in de kelders doet men geen consessies aan de kwaliteit. Zoals je aan de labels kunt zien heeft men oog voor details en hanteren de dames een eigen stijl.

Wijn specificaties
WijnsoortRode wijn
LandItalië
WijnstreekDe Marken (Le Marche)
DruivenrasMontepulciano
InhoudFles (0,75L)
Alcoholpercentage13%
AfsluitingSchroefdop