Wijnhuis Brigaldara
Het landgoed La Brigaldara ligt iets afgelegen van het dorpje San Floriano, middenin het Valpolicella-Classico gebied. In deze regio, ten oosten van het Garda-meer, maken de druivenrassen corvina, molinara en rondinella traditioneel de dienst uit. Zij staan aan de basis van alle rode wijnen die er gemaakt worden: Valpolicella Classico, Ripasso, Amarone en Recioto.
Amarone
Amarone is een wijn die op een bijzondere manier gemaakt wordt. Bij de meeste andere wijnen worden de druiven na de oogst direct verwerkt. Voor Amarone (en voor z’n broertje Recioto) worden de geplukte druiven verzameld in kleine mandjes die vervolgens enige maanden in grote tochtige schuren worden weggelegd. Gedurende deze tijd drogen de druiven in, doordat een groot deel van het water uit de druif verdwijnt. Het effect is dat de concentratie van suikers en smaakstoffen in de ingedroogde druifjes enorm toeneemt. Na deze droogtijd worden de druiven op de bekende manier tot wijn verwerkt. Voor een Amarone laat men bij de vergisting alle suikers omzetten in alcohol. Door het hoge suikergehalte resulteert dit meestal in wijnen met een alcoholpercentage van 15% of meer. Voor een Recioto moet er enige restsuiker in de wijn achterblijven: de vergisting wordt daarom vroegtijdig gestopt bij een alcoholpercentage van ca. 14%. Deze Amarone Cavolo wordt gemaakt van uiterst streng geselecteerde hand gepukte druiven en op. De wijn rijpt 2 jaar in barrique en 2 jaar in grote Slavonische vaten van 25hl.