Domaine de la Sangliere - Signature Rosé Magnum | Franse rose wijn

Domaine de la Sangliere - Signature Rosé Magnum | Franse rose wijn

Signature, met deze naam geeft het wijnhuis al aan dat deze roséwijn hét paradepaardje onder de rosé's is. Een rosé wijn uit de Provence, met een prachtige lichte zalmkleur en een zeer verfijnde geur van licht rood fruitbloesems aroma's en opvallend veel frisheid. Signature, naar de hand van de meester.
Wijncode: VIN0022
€27,95
Deze wijn heeft een minimale bestelhoeveelheid van 3

Signature - Magnumfles 1,5L

De Signature van Domaine de La Sanglière komt van de hand van de meester zelf. Speciaal geselecteerde druiven, afkomstig uit een aantal hoogwaardige wijngaarden uit het hard van de Cotes de Provence. De wijn heeft een fantastische lichte kleur, zoals we in de Provence kennen. De kleur ontstaat na de korte duur dat de schillen in contact zijn met de wijn. Binnen 18 uur wordt het sap van de schillen gescheiden. Deze korte tijd is voldoende om smaakaroma s te vormen en kleur aan het sap te geven. De verfijnde geur bevat aroma s van licht rood fruit bloesems en heel veel frisheid. De elegante smaak die fruitvol is heeft ook heerlijke kruidige tonen die de wijn spannend maken. Deze Cuvee is het paradepaardje van het domein!

Domaine de La Sangliere

Dit domein ligt op een steenworp afstand van de Middellandse zee, vlakbij het dorpje Bormes les Mimosas. Een prachtig wijndomein met mooie gezonde wijngaarden, waar men met respect voor de natuur wijnbouw pleegt. De wijngaarden liggen rond de wijnmakerij en bieden fantastische doorkijkjes naar de zee en omgeving. De wijngaarden worden onderhouden op een biologische manier; men gebruikt eigen gemaakte compost voor de grond verbetering, absoluut geen kunstmest. Vanwege de ligging nabij de zee is de luchtvochtigheid hoog waardoor men zeer alert moet zijn op schimmelziektes die wel bestreden moeten worden.

Ligging van de wijngaarden

De wijngaarden liggen gedeeltelijk in de AOC Côtes de Provence en gedeeltelijk in het IGT Méditerranee, behorende tot de Provincie de Provence.

Genieten van Signature

Het is aan te raden om een rose van deze kwaliteit niet piepjong te drinken. De aroma's vormen zich in de loop van de maanden en zelfs jaren.

De Signature presenteert zich optimaal gekoeld geserveerd in het zonnetje, zowel als aperitief als begeleider van de lunch, maar ook om gezellig op het terras te drinken. Verse salades en zelfs bij de BBQ vormen een goede combinatie met deze ongekroonde koningin onder de rosé's.

Wijn specificaties
WijnsoortRosé wijn
LandFrankrijk
DruivenrasGrenach
DruivenrasCinsault
InhoudMagnum (1,5L)
HoutlageringNee