Contra Soarda

Filter op wijnkenmerken

Waarschuwing

Niet gevonden. Je zoekopdracht levert geen resultaat op.

De Wijngaarden van Contra Soarda

De Wijngaarden van Contra Soarda liggen als een arena tegen een berg, wat een schitterend uitzicht biedt. De bodem bestaat uit gestolde lava die de druiven een heel eigensmaak mee geven. Inmiddels heeft de familie Gottardi 12 ha wijngaard waar de Vespaiolo een belangrijk deel van uitmaakt. Mirco en zijn zoon Marcello beheren de wijngaard geheel biologisch. De wijngaarden zijn omzoomt met olijfgaarden waar een ezelfamilie in graast, de mest van deze ezels spelen een belangrijke rol in het gezond houden van de wijngaard. Het in stand houden van de biodiversiteit is één van de belangrijkste pijlers van het succes van de wijngaard.

In de begin jaren van deze eeuw is er een gloednieuwe wijnmakerij gecreëerd waarbij die nieuwste inzichten werden toegepast naast de bekende RVS tanks gebruiken ze ook amfora’s en keramische “vaten”.

Naast de Vespaiolo staan er blauwe druiven aangeplant zoals Pinot Noir, Carmenere en Marzemino Nero. Natuurlijk voor de productie van rode wijnen, maar ook op zeer kleine schaal een verfrissende Mousserende wijn.

Naast de wijnmakerij heeft de familie een restaurant in de wijngaard gerecreëerd, waar je uitstekend kan genieten van de wijnen en de typische streekgerechten. Een waar genoegen om daar te vertoeven.