Proefdoos Rioja van Juan Carlos Sancha!

Proefdoos Rioja van Juan Carlos Sancha!

Wij hebben met de grootste zorg een unieke proefdoos samengesteld en de mogelijkheid te bieden om een drietal wijnen van deze fantastische wijnmaker te volgen en te ontdekken. Iedere wijnsoort is in twee jaargangen in deze doos opgenomen. Proef hoe een wijn zich ontwikkelt, welke invloed de jaren op deze wijnen hebben, proef .... en geniet!
Wijncode: VIN1115
Gratis verzenden
Levertijd: 1-2 dagen
€90,00

Unieke proefdoos

Deze proefdoos bestaat uit 3 setjes van 2 wijnen. Iedere wijn komt in 2 jaargangen, een unieke mogelijkheid om de wijnen goed te leren kennen.

Maturana Tinta

Ten eerste maak je kennis met de Maturana Tinta, een oud ras dat we ook wel bij andere Wijnhuizen tegen komen, maar dan als 2e of 3e druif na de Tempranillo. De druif heeft een zeer fruitig karakter met zachte kruidige indrukken, een genot om te drinken. Een fijne tannine structuur en een plezierige afdronk. De Maturana Tinta komt in de 2012 én de prijswinnende 2017 jaargang.

Monastel de Rioja

Vervolgens de Monastel de Rioja, een uniek druivenras! Van dit druivenras staan nog maar enkele rijtjes. Dit is een compleet ander ras dan de Monastrell uit de zuidelijke gebieden rond Valencia. Het lukt Sancha om door enting zijn wijngaard stapje voor stapje uit te breiden met deze unieke druif, inmiddels is de druivensoort na vele decenia weer toegestaan in de AC Rioja. Proef de wijn en laat je verrassen. De Monastel de Rioja komt in de 2014 en de 2017 jaargang.

Tempranillo Blanco

De 3e wijn tenslotte, is ook een zeer apart verhaal. De Tempranillo Blanco is van origine een rode druif. Door een speling van de natuur (of een afwijking) onstond er op de druivenschil een witte streep, het jaar daarna was de streep verdubbeld en het jaar daarna was een kwart van de druif wit; vervolgens was de druif half wit/half rood. Uiteindelijk ontstond er een witte druif, die door veredeling en op de juiste manier enten als druivenras is ontstaan. Deze wijn geeft fris smakende wijnen met een stevige smaakstructuur en alles behalve saaie ervaring. De Tempranillo Blanco komt in de 2014 en 2018 jaargang.

Wijn specificaties
LandSpanje