Pandra Rueda Verdejo

Pandra Rueda Verdejo

Een goed glas wijn. Maar hier doen we deze wijn van hoge kwaliteit zeker tekort mee. 'Onze' Pandra Verdejo is een duidelijke stap hoger in kwaliteit dan de gemiddelde Verdejo, door z’n frisheid, citrusaroma’s, perziktonen, bloemige geur én fijne kruidige bittertje in de afdronk. Een zeer gastronomisch glas wijn dat zeker niet misstaat met 'Fruits de Mer' of Hollandse asperges.
Wijnhuis: Bodegas Pandora
Wijncode: VIN2301
€12,25
Deze wijn heeft een minimale bestelhoeveelheid van 6

Pandra Rueda Verdejo

Bodegas Pandora mag deze wijn vanwege EU-wetgeving buiten Spanje geen Pandora noemen, vandaar de naam Pandra.

‘Criado Sobre Lias’ is een term die we beter kennen als het Franse ‘Sur Lie’ en betekent dat het gistbezinksel is mee gerijpt met de wijn, hierdoor komt hier meer smaak uit vandaan, maar wordt de wijn vaak wel iets droger. Je ervaart al snel meer citrustoetsen, maar ook iets gistigs in de geur en smaak dat doet denken aan vers gebakken brood en amandel. De wijn wordt hierdoor ook iets romiger van structuur, maar niet zo ‘vet’ als een Chardonnay.

'Onze' Pandra Verdejo is een duidelijke stap hoger in kwaliteit dan de gemiddelde Verdejo door z’n frisheid, citrusaroma’s, perziktoetsen, bloemige geur en fijne kruidige bittertje in de afdronk. Een zeer gastronomisch glas wijn dat zeker niet misstaat met Fruits de Mer of Hollandse asperges.
Wijn specificaties
WijnsoortWitte wijn
LandSpanje
DruivenrasVerdejo
InhoudFles (0,75L)