Montredon Picpoul de pinet

Montredon Picpoul de pinet

Bleekgele kleur. Delicate aroma’s van exotisch fruit en witte bloemen, gedragen door een heerlijke frisse zuren en een vleugje ziltigheid in de afdronk. Knisperend, schoon en mineraal. Heerlijk in combinatie met die andere klassieker uit deze Zuid-Franse regio: de oesters van het Etang de Tau!
Wijncode: VIN1601
€11,95
Deze wijn heeft een minimale bestelhoeveelheid van 6

Domaine Montredon

De familie van Marion Alliès en haar broer Guillaume maken al vijf generaties lang Picpoul de Pinet, in de directe omgeving van het Etang de Tau in het oosten van de Languedoc. De lange, hete zomers en de relatief milde winters zorgen ervoor dat de druiven vrijwel ieder jaar perfect rijp worden. De gemiddeld vijftien jaar oude stokken staan op een gemengde bodem van klei en kalksteen. Het wijngaardbezit bestaat in totaal uit 40 ha, waarvan ca 18 ha beplant is met de druif picpoul.

Eigen domaine

Het gebied wordt gedomineerd door wijncoöperaties, maar Marion en Guillaume doen alles zelf: van het onderhouden van hun wijngaarden tot het maken van de wijn. De zorg en liefde die hiermee gepaard gaat proef je terug hun karaktervolle Picpoul de Pinet. Fantastisch bij de lokale oesters uit het Etang de Tau!
Wijn specificaties
WijnsoortWitte wijn
LandFrankrijk
WijnstreekLanguedoc
DruivenrasPicpoul
InhoudFles (0,75L)
BiologischJa