Italiaanse rode wijn

Filter op wijnkenmerken

Min: EUR8
Max: EUR41

Waarschuwing

Niet gevonden. Je zoekopdracht levert geen resultaat op.

Italiaanse rode wijnen

Wie aan Italië denkt, denkt automatisch aan 'la dolce vita', het zoete leven. Eigenlijk zou dit 'la vita ricca' moeten zijn; het rijke leven. Want dat is wat wij leven!

In Italië gaan lekker eten hand in hand met een goed glas wijn. En waar de traditionele Italiaanse keuken vooral de eenvoud nastreeft, wordt het glas Italiaanse rode wijn steeds meer gewaardeerd.

Van noord tot zuid

In heel Italië worden druiven verbouwd. Een rode wijn uit Italië, wordt verbouwd van het noordelijke Piemonte en Friuli in het noordoosten, afzakkend richting de bewonderde wijnen uit Veneto, de wijnen uit de Marken, Abruzzo tot in de zuidelijk gelegen regio's Puglia en Sicilië. De wijnen hebben alle kenmerken van de regio mee. Van de vochtigheid in het noorden tot de vele zonuren in het zuiden.

Druivensoorten

De traditionele druivensoorten worden ook in Italië verbouwd. Denk hierbij aan de Chardonnay, Sauvignon Blanc en Pinot Grigio om een paar voorbeelden aan te halen.

De Italiaanse rode wijn wordt interessant, op het moment dat we de misschien minder bekende druivensoorten benoemen, maar de wijnen die hier mee geproduceerd worden, kennen wij allemaal! Druivensoorten als Refosco, Nebbiolo, Barbera, Corvina, Rondinella, Molinara, Sangiovese, Negroamaro, Montepulciano, Primitivo, Nero di Troia, Nero d'Avola, en nog vele andere

Maar de wijnen die geproduceerd worden, kent u zeker. Misschien nog niet van smaak, maar zeker van naam; wat denkt u van: Barolo, Valpolicella, Amarone, Rosso Piceno, Chianti Classico, Montepulciano d'Abruzzo (verward u deze alleen niet met de Vino Nobile de Montepulciano!).

U ziet, van noord tot zuid wordt in Italië wijn geproduceerd. En niet geheel onverdienstelijk, Italië heeft als wijnland de top-positie van Frankrijk al jaren geleden overgenomen.