Soave is het wijngebied rond het stadje Soave liggend aan de uitlopers van de Alpen ten oosten van Verona. Een gebiedje waar prachtige strakke wijnen vandaan komen. De druif die men gebruikt voor deze wijn is de Garganega, soms met een klein percentage Trebbiano. De wijnen zijn te omschrijven als mineraal, geurig, mondvullend en verfrissend in de afdronk. De fris zure balans in de wijn maakt het interessant om de wijn te combineren met visgerechten, Sushi en vele schaaldieren.
Houtgerijpte chardonnay afkomstig van de Limestone Coast in Australië. Vol van smaak, met hinten van tropisch fruit en honing.
€11,50
Druivensoorten witte wijn
Zonder druif geen wijn ...
Zonder druif geen wijn. Dat klopt helemaal. Maar er zijn zo enorm veel druivensoorten...
Elke wijn heeft een unieke eigen smaak. De smaak wordt bepaald door de vinificatie (het wijnmaken). De ligging en de bodemsoort zijn van groot belang. Elk druivenras heeft een eigen smaakprofiel.
Het verschil qua smaak tussen een witte en een rode wijn wordt veroorzaakt door tannine. Tannine zit in de pitjes en de schil van de druif.
Witte druif, witte wijn
Witte wijn wordt doorgaans verkregen van witte druiven (hoewel deze ook van blauwe druifsoorten gemaakt kunnen worden). Witte wijnen zijn doorgaans zachter van smaak.