VINOlogico heeft een zeer aantrekkelijke proefdoos samengesteld, waarbij de Chardonnay-druif als basis wordt gebruikt. Zes verschillende wijnen uit zes verschillende gebieden met evenzoveel verschillende smaken. Cent pour Cent (Languedoc, Frankrijk), Zolo (Mendoza, Argentinië), Elephant in the Room (Limestone Coast, Australië), Apollonio Laicale (Puglia, Italië), Kendall-Jackson (Californië, Verenigde Staten) en Boudon Pouilly-Fuissé (Maconais Bourgogne, Frankrijk)
Kwaliteits Pinot Grigio met een lichte strokleur. De geur van de wijn is licht en aangenaam. Droog naar smaak, vol en harmonieus met een duidelijk amandel achtergrond.
Een lichte, gele kleur met groene nuances. In de neus heel fris, met citrus en wat bloemige tonen. In de smaak ook fris, met weer veel citrus en tropisch fruit. De afdronk is mooi zacht. De wijn krijgt een ‘sur-lie’ rijping van 4 maanden, voor een iets romiger karakter en meer complexiteit.
Koperkleurig van kleur. In de neus veel florale tonen met wat mineralen. In de smaak veel mineraliteit en wat tropisch fruit. Door de licht aanwezige tannines een glas dat fris is, maar wel wat meer structuur heeft. In de afdronk mooi fris met een klein bittertje.
VINOlogico heeft een tweede proefdoos met zes verschillende Chardonnay-wijnen samengesteld, waarbij de Chardonnay-druif als basis geldt. Zes verschillende wijnen, met evenzoveel verschillende smaken. Cent pour Cent (Languedoc, Frankrijk), Côtes de Prouilhe (Languedoc, Frankrijk), Sol de Andes (Casablanca Valley, Chili), Apollonio Laicale (Puglia, Italië), Kendall-Jackson (Californië, VS) en Domaine Bourdon (Maconais Bourgogne, Frankrijk)
Houtgerijpte chardonnay afkomstig van de Limestone Coast in Australië. Vol van smaak, met hinten van tropisch fruit en honing.
€11,50
Druivensoorten witte wijn
Zonder druif geen wijn ...
Zonder druif geen wijn. Dat klopt helemaal. Maar er zijn zo enorm veel druivensoorten...
Elke wijn heeft een unieke eigen smaak. De smaak wordt bepaald door de vinificatie (het wijnmaken). De ligging en de bodemsoort zijn van groot belang. Elk druivenras heeft een eigen smaakprofiel.
Het verschil qua smaak tussen een witte en een rode wijn wordt veroorzaakt door tannine. Tannine zit in de pitjes en de schil van de druif.
Witte druif, witte wijn
Witte wijn wordt doorgaans verkregen van witte druiven (hoewel deze ook van blauwe druifsoorten gemaakt kunnen worden). Witte wijnen zijn doorgaans zachter van smaak.