Druivensoorten rode wijn

Filter op wijnkenmerken

Min: EUR8
Max: EUR90

Waarschuwing

Niet gevonden. Je zoekopdracht levert geen resultaat op.

Bossotti Barbera d'Asti DOCG Superiore | Italiaanse rode wijn

In Piemonte, in het noorden van Italië, wordt in Cisterna d'Asti een verrukkelijke wijn gemaakt. Deze Barbera d'Asti, vol en intens van smaak en geur, waarbij fruit en vanille duidelijk waarneembaar zijn. Dat deze wijn populair is en gewaardeerd wordt, blijkt wel uit de wijnliefhebbers score van 4,1 uit 5 bij Vivino
€14,95

Bossotti Langhe Nebbiolo | Italiaanse rode wijn

In Piemonte, in het noorden van Italië, wordt in Cisterna d'Asti een verrukkelijke Nebbiolo gemaakt. Deze Nebbiolo die zich laat kernmerken als een krachtige en kruidige wijn is een favoriet van vele wijnliefhebbers. De wijn is een goed(koper) alternatief voor de Barolo wijnen uit dezelfde streek.
€14,95

Castelli Martinozzi Rosso di Montalcino

De Rosso di Montalcino van wijnhuis Castelli Martinozzi is écht rood, robijnrood noemen we deze kleur. Mooi glanzend en helder. De geur biedt rijpe aardbei, blauwe bes, bramen bloeiende violen en wat Vanille. De smaak is vrij complex de fruittonen aan de voorkant, de tannine en de frisse zuren in de afdronk. Een ietwat ruwe wijn met veel smaak en karakter, dat willen we graag uit Toscane!
€15,95

Druivensoorten rode wijn

Zonder druif geen wijn ...

Zonder druif geen wijn. Dat klopt helemaal. Maar er zijn zo enorm veel druivensoorten...

Elke wijn heeft een unieke eigen smaak. De smaak wordt bepaald door de vinificatie (het wijnmaken). De ligging en de bodemsoort zijn van groot belang. Elk druivenras heeft een eigen smaakprofiel.

Het verschil qua smaak tussen een witte en een rode wijn wordt veroorzaakt door tannine. Tannine zit in de pitjes en de schil van de druif.

Blauwe druif, rode wijn

Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. De kleur wordt bepaald door de schil, een dikkere schil geeft meer kleur elementen, de lengte van gistingsproces is niet bepalend voor de kleur. Een dunne schil geeft minder kleur. De inweking van de schillen is bepalend. Rode wijnen zijn vaak robuuster van smaak.

˙ Cabernet Sauvignon
˙ Merlot
˙ Pinot Noir
˙ Tempranillo

Combinaties

Er zijn ook veel heerlijke 'blends', wijnen, waarbij combinaties van verschillende druivensoorten worden samengevoegd. Een aardig voorbeeld hiervan, is bijvoorbeeld de Victoria - Capo di Grande, waarvan de samenstelling 90% Corvina en 10% Merlot is.