Chardonnay, proefdoos twee

Chardonnay, proefdoos twee

VINOlogico heeft een tweede proefdoos met zes verschillende Chardonnay-wijnen samengesteld, waarbij de Chardonnay-druif als basis geldt. Zes verschillende wijnen, met evenzoveel verschillende smaken. Cent pour Cent (Languedoc, Frankrijk), Côtes de Prouilhe (Languedoc, Frankrijk), Sol de Andes (Casablanca Valley, Chili), Apollonio Laicale (Puglia, Italië), Kendall-Jackson (Californië, VS) en Domaine Bourdon (Maconais Bourgogne, Frankrijk)
Wijncode: VIN1912
Gratis verzenden
€77,50
€86,00

Chardonnay, proefdoos

Cent pour Cent, Chardonnay

Cent pour Cent Is een pure Chardonay-wijn. Na de vergisting enkele maanden op RVS staal gelagerd, geen houtrijping. Een 100% sappige, smakelijke wijn zonder poespas. Recht toe, recht aan. De zuivere afdronk is aangenaam. Na een eerste glas krijg je geheid zin in een tweede glas....

Côtes de Prouilhe, Chardonnay

Cotes de Prouilhe is een fraaie wijn uit het zuiden van Frankrijk. De wijn heeft een korte houtrijping op eikenhouten fusten ondergaan. Een zeer vriendelijke wijn, mooi rond en voldoende frisheid om interessant te blijven, zacht notige afdronk, een prettig glas wijn.

Sol de Andes, Chardonnay

Sol de Andes Chardonnay Reserva komt uit Casablanca Valley in Chili. Een geconcentreerde Chardonnay-wijn met duidelijke hout indrukken, dus ook vanille. Deze wijn heeft gerijpt op Amerikaans eikenhout wat weer een zwoelere smaak geeft dan Frans eikenhout. Prima glas wijn en interessant van smaak in ons arrangement. Middellange afdronk.

Apollonio Laicale, Chardonnay

Apollonio Laicale Chardonnay uit Puglia, de hak van de Italiaanse laars, een heel byzondere wijn. In één van de warmste Europese wijngebieden staan de druiven van Apollonio. De druiven rijpen hier optimaal, dus veel suikers en veel smaak. Een stevige structuur maakt het mogelijk om een flinke houtrijping te ondergaan. In dit geval niet op eikenhouten vaten, maar Acacia hout. Een prachtige wijn die weer net even anders smaakt dan je gewend bent. De indrukwekkende afdronk blijft je lang bij.

Kendal-Jackson, Chardonnay

Kendall-Jackson Chardonnay is een schoolvoorbeeld van een Californische Chardonnay. Dik, rond en vol van smaak. Naast alle tropische fruitindrukken is ook een flinke toets vanille herkenbaar. Het bekende "botertje" is heel duidelijk aanwezig en blijft hangen in de mond. Veel kracht, veel ronding en een tikje zoet in de finale. De afdronk is behoorlijk lang.

Domaine Bourdon, Pouilly-Fuissé

Bourdon Pouilly-Fuissé is de klassieker in dit arrangement. In deze wijn presenteren de mineralen de frisse zuren en de subtiele houttonen zich optimaal. De wijn heeft een prachtige geur, die in de mond volledig terugkomt, de wijn is dus prachtig in balans. Opvallend én onderscheidend is het spel van de zuren in deze wijn. De afdronk is lang en aangenaam.

Wijn specificaties
WijnsoortWitte wijn
DruivenrasChardonnay
InhoudFles (0,75L)