Chardonnay, proefdoos

Chardonnay, proefdoos

VINOlogico heeft een zeer aantrekkelijke proefdoos samengesteld, waarbij de Chardonnay-druif als basis wordt gebruikt. Zes verschillende wijnen uit zes verschillende gebieden met evenzoveel verschillende smaken. Cent pour Cent (Languedoc, Frankrijk), Zolo (Mendoza, Argentinië), Elephant in the Room (Limestone Coast, Australië), Apollonio Laicale (Puglia, Italië), Kendall-Jackson (Californië, Verenigde Staten) en Boudon Pouilly-Fuissé (Maconais Bourgogne, Frankrijk)
Wijncode: VIN1911
Gratis verzenden
Levertijd: 1-2 dagen
€80,00
€88,45

Chardonnay, proefdoos

Cent pour Cent, Chardonnay

Cent pour Cent Is een pure Chardonay-wijn. Na de vergisting enkele maanden op RVS staal gelagerd, geen houtrijping. Een 100% sappige, smakelijke wijn zonder poespas. Recht toe, recht aan. De zuivere afdronk is aangenaam. Na een eerste glas krijg je geheid zin in een tweede glas....

Zolo, Chardonnay

Zolo Chardonnay is de 2e wijn zonder hout rijping. Je proeft dat de druiven in een warm gebied zijn verbouwd met veel rijpe en rijke fruit indrukken. Een stevig wijn met veel smaak, rond in geur en in de mond. Een redelijk lange afdronk waarbij een prettig bittertje in de herinnering blijft.

Elephant in the Room, Chardonnay

Elephant in the Room is een duidelijke Australische stijl van wijn maken. Goede rijpe druiven met veel smaak, denkend aan tropisch fruit en honing, gecombineerd met behoorlijk wat houtrijping. Een stevige wijn die graag bij de maaltijd geschonken wil worden. De afdronk is niet heftig of erg lang, maar sluit aan bij geur en smaak.

Apollonio Laicale, Chardonnay

Apollonio Laicale Chardonnay uit Puglia, de hak van de Italiaanse laars, een heel byzondere wijn. In één van de warmste Europese wijngebieden staan de druiven van Apollonio. De druiven rijpen hier optimaal, dus veel suikers en veel smaak. Een stevige structuur maakt het mogelijk om een flinke houtrijping te ondergaan. In dit geval niet op eikenhouten vaten, maar Acacia hout. Een prachtige wijn die weer net even anders smaakt dan je gewend bent. De indrukwekkende afdronk blijft je lang bij.

Kendal-Jackson, Chardonnay

Kendall-Jackson Chardonnay is een schoolvoorbeeld van een Californische Chardonnay. Dik, rond en vol van smaak. Naast alle tropische fruitindrukken is ook een flinke toets vanille herkenbaar. Het bekende "botertje" is heel duidelijk aanwezig en blijft hangen in de mond. Veel kracht, veel ronding en een tikje zoet in de finale. De afdronk is behoorlijk lang.

Domaine Bourdon, Pouilly-Fuissé

Bourdon Pouilly-Fuissé is de klassieker in dit arrangement. In deze wijn presenteren de mineralen de frisse zuren en de subtiele houttonen zich optimaal. De wijn heeft een prachtige geur, die in de mond volledig terugkomt, de wijn is dus prachtig in balans. Opvallend én onderscheidend is het spel van de zuren in deze wijn. De afdronk is lang en aangenaam.

Wijn specificaties
WijnsoortWitte wijn
DruivenrasChardonnay
InhoudFles (0,75L)