Castelli Martinozzi Rosso di Montalcino

Castelli Martinozzi Rosso di Montalcino

De Rosso di Montalcino van wijnhuis Castelli Martinozzi is écht rood, robijnrood noemen we deze kleur. Mooi glanzend en helder. De geur biedt rijpe aardbei, blauwe bes, bramen bloeiende violen en wat Vanille. De smaak is vrij complex de fruittonen aan de voorkant, de tannine en de frisse zuren in de afdronk. Een ietwat ruwe wijn met veel smaak en karakter, dat willen we graag uit Toscane!
Wijncode: VIN1358
Gratis verzenden
€15,95
Deze wijn heeft een minimale bestelhoeveelheid van 6

Wijnhuis Castelli Martinozzi

Villa Santa Restituta van de familie Castelli Martinozzi is een typisch Toscaans wijn bezit. De Prachtige wijngaarden zijn omzoomd met olijfbomen en cipressen. Het landgoed beslaat 160 ha aan de Valle d Orcia. De wijngaarden hebben een oppervlakte van 12 hectare gelegen op de glooiende heuvels met een hoogte tussen de 400 en 500 meter. De prachtige wijngaarden zijn ruim opgezet waardoor de wind koelte kan brengen en er geen ochtend mist in de wijngaard blijft hangen. Omdat de wijngaarden door bebossing zijn omringd heerst er een micro klimaat in de wijngaarden.sanguis Jovis ofwel bloed van JupiterDeze Brunello heeft een rijping van 36 maanden op eiken houten vaten en een flesrijping van 5 maanden in de kelder.

Toscane

Het prachtige zuidelijke gedeelte van Toscane nabij de stad Montalcino is de oorsprong van de wijnen van Caselli Martinozzi. De wijngaarden zijn aangeplant met de Sangiovese druif. De Rosso di Montalcino is het kleine broertje van het Toscaanse vllaggenschip, de Brunello.

Wijn specificaties
WijnsoortRode wijn
LandItalië
WijnstreekToscane
WijnmakerCastelli Martinozzi
DruivenrasSangiovese
Alcoholpercentage13%
InhoudFles (0,75L)
HoutlageringJa
BiologischNee
VeganNee
AfsluitingNatuurkurk