Castelli Martinozzi Brunello di Montalcino

Castelli Martinozzi Brunello di Montalcino

De Brunello di Montalcino van wijnhuis Castelli Martinozzi is een absolute topwijn! Met een granaatachtige kleur, een zweempje oranje in de randen. De geur is prachtig en stijlvol frisse fruitindrukken gevarieerd met zachte vanille en op de achtergrond wat muskus en tussen door de typische Toscaanse kruidigheid van onder andere rozemarijn. De smaak is complex, stevig en uitdagend. De afdronk is spannend en divers. Deze Brunello voldoet uitstekend aan onze verwachtingen een beetje ongepolijst en dat hoort zo. De enorme afdronk zet je aan tot lekker genieten. Een wijn die om een goede maaltijd vraagt zoals rood vlees met een randje vet, uien knoflook olijven, gebraad truffel, kortom een Toscaanse maaltijd!
Wijncode: VIN1357
€41,95

Wijnhuis Castelli Martinozzi

Villa Santa Restituta van de familie Castelli Martinozzi is een typisch Toscaans wijn bezit. De Prachtige wijngaarden zijn omzoomd met olijfbomen en cipressen. Het landgoed beslaat 160 ha aan de Valle d Orcia. De wijngaarden hebben een oppervlakte van 12 hectare gelegen op de glooiende heuvels met een hoogte tussen de 400 en 500 meter. De prachtige wijngaarden zijn ruim opgezet waardoor de wind koelte kan brengen en er geen ochtend mist in de wijngaard blijft hangen. Omdat de wijngaarden door bebossing zijn omringd heerst er een micro klimaat in de wijngaarden.sanguis Jovis ofwel bloed van JupiterDeze Brunello heeft een rijping van 36 maanden op eiken houten vaten en een flesrijping van 5 maanden in de kelder.

Toscane

Het prachtige zuidelijke gedeelte van Toscane nabij de stad Montalcino is de oorsprong van de wijnen van Caselli Martinozzi. De wijngaarden zijn aangeplant met de Sangiovese druif.Het vlaggenschip is natuurlijk de Brunello, zonder meer één van de meest de stijlvolle wijnen uit zuid Toscane, zo niet van Italië.

Wijn specificaties
WijnsoortRode wijn
LandItalië
WijnstreekToscane
WijnmakerCastelli Martinozzi
DruivenrasSangiovese
Alcoholpercentage13,5%
InhoudFles (0,75L)
HoutlageringJa
BiologischNee
VeganNee
AfsluitingNatuurkurk