Bodega Juan Carlos Sancha

Filter op wijnkenmerken

Min: EUR14
Max: EUR90

Waarschuwing

Niet gevonden. Je zoekopdracht levert geen resultaat op.

La Rioja Alta

Juan Carlos Sancha is een eigenzinnige wijnmaker uit de Spaanse Rioja-streek. Een zeer kleine bodega in het uiterst zuidelijke puntje van Rioja Alta is zijn domein.

De grootvader van Juan Carlos plantte in de jaren 1900 zijn eerste wijnstokken op een schier onmogelijk stukje grond. Veel stijler dan deze wijngaarde vind je bijna niet! Maar, door de ligging, groeien de druiven hier in een 'micro klimaat', met goede bezonning, koele nachten, een ideale bodemsamenstelling én altijd een afkoelend windje. Bovendien valt in deze omgeving regelmatig een regenbui.

De wijnstokken van Juan Carlos zijn grootvader zijn nu ouder dan 100 jaar en produceren nog steeds druiven van ongekende kwaliteit. Zoals gebruikelijk in die jaren, plantte men hier diverse varieteiten door elkaar, om zo door diversiteti een buffer te vormen tegen ziektes. Een monocultuur is immers veel gevoeliger voor ziektes.

Garnacha, Maturana en Monastell

In deze wijngaarden staan Garnacha, Maturana en Monastell de Rioja-stokken. Deze diversiteit heeft Juan Carlos altijd aangesproken en hij is zich dan ook gaan toeleggen op de verbouw van minder bekende rassen in de regio. Inmiddels is Juan Carlos dé toonaangevende wijnbouw professor aan de Landbouw Universiteit van Rioja.

Kwaliteit bewust

Juan Carlos is een tegenstander van de huidige wetgeving rond wijnbouw. Hij is van mening dat, de Tempranillo-druif niet de beste wijn voorbrengt (alleen in hoeveelheid productie), maar de indeling naar 'maandenrijping op hout' is in zijn ogen niet bepalend voor de kwaliteit van de wijn. Een voorbeeld hiervan is, een slechte wijnmaker kan een Grand Reserva produceren van een middelmatige wijn op basis van een lange houtlagering. De wijnen van Sancha zijn dan ook niet dichtgetimmerd met houtsmaken, maar proef je het fruit en de druif, in plaats van vanille en getoast hout.

Bekroning Beste Rode Wijn 2019

In zijn loopbaan als wijnbouwer, heeft Juan Carlos Sancha vele prijzen en onderscheidingen gewonnen. In 2019 volgde nog een bekroning voor de Beste Rode Wijn 2019, uitgereikt voor de Ad Libitum Maturana Tinta 2017.

Proefdoos Rioja van Juan Carlos Sancha!

Wij hebben met de grootste zorg een unieke proefdoos samengesteld en de mogelijkheid te bieden om een drietal wijnen van deze fantastische wijnmaker te volgen en te ontdekken. Iedere wijnsoort is in twee jaargangen in deze doos opgenomen. Proef hoe een wijn zich ontwikkelt, welke invloed de jaren op deze wijnen hebben, proef .... en geniet!
€90,00

Ad Libitum Maturana Tinta | Spaanse rode wijn

Maak kennis met de Maturana Tinta, een oud ras dat we ook wel bij andere Wijnhuizen tegen komen, maar dan als 2e of 3e druif na de Tempranillo. De druif heeft een zeer fruitig karakter met zachte kruidige indrukken, een genot om te drinken. Een fijne tannine structuur en een plezierige afdronk. De Maturana Tinta komt in de prijswinnende 2019 jaargang.
€14,95