Velouté de potiron

Velouté de potiron-fromage de chèvre avec brochettes de crevettes

Voorgerecht voor 4 personen



Ingrediënten

350 grampompoen in blokjes
1prei
3 tenenknoflook
100 gramzachte geidenkaas
350 ml.kippenbouillon
50 gramcrème fraiche
1 eetlepelpaprikapoeder
1 eetlepelboter
1 eetlepelolijfolie
8grote garnalen
4 plakjesontbijtspek
1 bosjemuntblaadjes
peper(naar smaak)
zout(naar smaak)

Bereiding

Was de prei en snijd alleen het witte gedeelte in dunne plakjes. Snijd de pompoen, ontpit en hak het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel de knoflook en hak de tenen fijn.

Doe de boter in een pan, laat smelten en voeg dan de pompoen, prei, knoflook en paprikapoeder toe. Fruit het even aan en voeg dan de kippenbouillon toe.

Laat het in zo’n 20 minuten goed gaar worden op matig vuur met het deksel op de pan.

Voeg de geitenkaas toe en pureer alles met de staafmixer tot een fluweelzachte soep.

Proef even voor en voeg naar wens nog peper en zout toe.

Halveer ieder plakje ontbijtspek in de lengte en rol strak om de garnalen heen. Rijg de garnalen per 2 aan een spiesje en bak ze in een koekenpan met de eetlepel olijfolie gaar en knapperig.

Verdeel de velouté over 4 hittebestendige glazen. Doe een dessertlepeltje crème fraiche in ieder glas en garneer met een takje munt en de brochettes.



MadebyLauraJane

Laura Jane heeft haar eigen 'foodporn' platform 'Made by Laura Jane' waar zij haar mooiste (en lekkerste) recepten deelt. De gerechten die Laura Jane bereidt zijn door de uitgebreide beschrijving voor iedereen te maken, dus ook voor de mindere keukenprinsen en -prinsessen.

Wil jij op de hoogte blijven van de recepten en gerechten van Laura Jane, meld je dan aan op haar Facebook-pagina voor de lekkerste gerechten. Binnenkort lanceert Laura Jane ook haar eigen website!

Wijn pairing bij de velouté

Bij de smaken van de velouté past een Sauvignon Blanc zeer goed, maar dat is op basis van smaak. Doorgaans wordt bij een velouté geen wijn geschonken.

VINOlogico's aanraders

Bij een velouté wordt (eigenlijk) geen wijn geschonken, maar als je als wijnliefhebber ná de velouté toch een wijn wilt drinken die hier niet misstaat, drink dan de Inurrieta Orchidea van wijnhuis Inurrieta. Deze Orchidea is een Sauvignon Blanc, met een lichte, gele kleur met groene nuances. In de neus heel fris, met citrus en wat bloemige tonen. In de smaak ook fris, met weer veel citrus en tropisch fruit. De afdronk is mooi zacht.

Bon appetit!

Velouté de potiron | Foodporn by MadebyLauraJane
Wilt u een reactie plaatsen?
Opmerkingen
26-2-2022 12:18
Dat ziet er super lekker uit!! Complimenten
Laura Jane