5* Sauternes Cinq Etoile

5* Sauternes Cinq Etoile

Vloeibaar GOUD, zo mag je deze collectie noemen. 5 flessen prachtige wijn uit de Eredivisie van de dessertwijnen. Deze collectie Sauternes is opgebouwd met 5 schitterende wijnen uit het top-jaar 2010.
Wijncode: VIN-0003
Gratis verzenden
€295,00

Vloeibaar GOUD, zo mag je deze collectie noemen. 5 flessen prachtige wijn uit de EREdivisie van de dessertwijnen. Deze collectie Sauternes is opgebouwd met 5 schitterende wijnen uit het TOPjaar 2010.

Deze collectie wordt aangeboden in een exclusieve houten kist. De Ratings voor deze wijnen zijn zeer hoog. Uniek is de samenstelling van deze collectie die bestaat uit 5 verschillende 'Premier Cru' wijnen uit de Sauternes.

Sauternes is een klein gebied aan de zuidkant van de Bordeaux. Uniek vanwege het micro klimaat gecreeerd door het stroompje van de Ceron. Gedurende de dag stijgt de temperatuur hier behoorlijk, het koele water van het stroompje veroorzaakt een nevel. Deze nevel zorgt er voor dat er een schimmel goed kan gedijen. De Pouriture Noble. Deze schimmel tast de huid van de druif aan. De huid of schil wordt poreus waardoor het vocht kan verdampen uit het vruchtvlees. Het vruchtvlees is dan erg suikerrijk en dus geconcentreerd. Bovendien geeft deze Pouriture Noble een heel speciaal aroma aan deze wijn.

De late oogst en de inwerking van de Pouriture Noble zorgen voor een extreem hoog suikergehalte. De pluk van de tere druifjes gaat geheel handmatig en alleen de aangetaste druifjes worden geslcteerd, de plukkers gaan hier ook 6 tot 8 keer door de wijngaard om de juiste druifjes eruit te pikken.

De vergisting stopt bij het behalen van het juiste alcohol gehalte. Op dat moment zit er nog voldoende suiker in de jonge wijn dat de wijn weelderig zoet proeft. De gebalanceerde houtrijping geeft deze wijn nog meer elegantie.

Deze 5 * sterren zijn nu al heerlijk om te drinken maar kunnen gerust nog 20 30 jaar onder goede omstandigheden worden opgelegd. Drink deze super wijnen bij paté's, eendenlever, ganzenlever, verfijnde patisserie en fruit desserts (voorzichtig met suiker en room!) VINOlogico-tip: een plakje gebakken ganzenlever en een glas van deze wijnen, werkelijk een geweldige combinatie. Sauternes drink je gekoeld maar niet koud.

Wijn specificaties
WijnsoortDessertwijn
Vintage2010
LandFrankrijk