Vrienden proefdoos rode wijn

10 % Korting

Vrienden proefdoos rode wijn

De Elysee wijnen worden geproduceerd in het zuiden van Frankrijk, rond de stad Carcasonne. De wijngaarden liggen verspreid tussen Marseillette en Monze. De ligging van de wijngaard, de samenstelling van de bomen bepalen welke druivensoort op welk perceel staat aangeplant. Alle wijnen worden gevinifieerd in het plaatsje Monze. Uit de verschillende Cuves selecteren wij de beste wijnen die wij optimaal laten opvoeden door de keldermeester. In nauw overleg bepalen wij de samenstelling en de rijpingstijd. Al vele jaren slagen wij erin uiterst smakelijke wijnen op de markt te zetten voor een zeer schappelijke prijs.
Wijncode: VIN5003
€47,50
€52,50

Vrienden proefdoos rode wijn

Syrah

Onze Syrah is een volwassen wijn. De kenmerken van de Syrah voeren de boventoon, bramen, zwarte bessen en een vleug kruidnagel. De smaak is sappig, kruidig en beheerst. De afdronk is zacht, zwoel, rijk en vol. De prettige tanninestructuur geeft de wijn zijn kracht en de balans. Voor de syrah kiezen wij de wat langer gerijpte cuve's

Merlot

Deze populaire wijn smaakt goed bij onze vele wijnvrienden. De kleur is diep rood met in de randen een oranje teint. De geur is kenmerkend voor een houtgerijpte Merlot wijn. Een vleugje tabak, chocolade, rijpe bramen en bosbessen. De smaak is krachtig, maar zeker elegant. De aanwezige tannine geeft de wijn ruggegraat en structuur. In de afdronk bijft het mooie fruit de boventoon voeren, ondersteund door de zachte vanille van de houtlagering. Ieder jaar voegen we een klein percentage Cabernet Sauvignon aan de toe om het gewenste resultaat te bahalen. Echt een top wijn!

Mourvèdre

Denk je aan Zuid-Franse rode wijn, dan denk je aan Mourvèdre. Een typische druif die juist in dit gebied heerlijke wijnen voorbrengt. We noemen het vlezige karakter, de diepe smaak en de heerlijke beetje stroeve tannine. Dat maakt deze wijn zo lekker. In de geur komen heel andere aroma's naar boven, een beetje leer, tabak en cacao. In de smaak komt deze wijn wat robuuster over. Ja er zit tannine in en misschien heeft deze wijn iets 'ongepolijsts', maar dat is dan ook gelijk weer de kracht. Een wijn met een "bite", een heerlijke wijn bij de "dis".

Wijn specificaties
LandFrankrijk