Vrienden proefdoos wit en rood

10 % Korting

Vrienden proefdoos wit en rood

De Elysee wijnen worden geproduceerd in het zuiden van Frankrijk, rond de stad Carcasonne. De wijngaarden liggen verspreid tussen Marseillette en Monze. De ligging van de wijngaard, de samenstelling van de bomen bepalen welke druivensoort op welk perceel staat aangeplant. Alle wijnen worden gevinifieerd in het plaatsje Monze. Uit de verschillende Cuves selecteren wij de beste wijnen die wij optimaal laten opvoeden door de keldermeester. In nauw overleg bepalen wij de samenstelling en de rijpingstijd. Al vele jaren slagen wij erin uiterst smakelijke wijnen op de markt te zetten voor een zeer schappelijke prijs.
Wijncode: VIN5001
€47,50
€52,50

Vrienden proefdoos wit en rood

Chardonnay

Een heerlijke Chardonnay gemaakt in de stijl van de Bourgogne met lekker frisse zuren, mooie rijpe tonen van rijpe appelen, honing en een kenmerkend botertje. De wijn is opgevoed in deels nieuwe houten vaten en deels gebruikte houten vaten, waardoor de wijn een mooie balans krijgt in houtgebruik, duidelijk herkenbaar maar zeker niet overheersend. Fijne afdronk.

Viognier

Deze Viognier blinkt uit in zijn soort! De mooie gouden glans is een lust voor het oog. De geur is mooi en subtiel, de rijke geuren van perzik en abrikoos met een hint van mango, ananas en een vleugje vanille maken deze wijn zo spannend. De volle ronde smaak valt bij velen in de smaak. De afronding in de afdronk is vriendelijk en vraagt om meer.......

Sauvignon Blanc

De eerste geur indruk is vers gemaaid gras, maar ingetogen. Daarnaast ruik je bloesem en verse peer. De smaak is mooi droog met een licht peperig ondertoontje. De prettige zuren zorgen voor frisse afdronk die lekker stevig in de mond achterblijft. Een fraai glas Sauvignon Blanc uit het zuidelijke gedeelte van Frankrijk. Naast de bekende Sauvignon Blanc gebruiken we voor deze wijn ook een gedeelte Sauvignon Gris die de wijn wat meer aroma s meegeeft.

Syrah

Onze Syrah is een volwassen wijn. De kenmerken van de Syrah voeren de boventoon, bramen, zwarte bessen en een vleug kruidnagel. De smaak is sappig, kruidig en beheerst. De afdronk is zacht, zwoel, rijk en vol. De prettige tanninestructuur geeft de wijn zijn kracht en de balans. Voor de syrah kiezen wij de wat langer gerijpte cuve's

Merlot

Deze populaire wijn smaakt goed bij onze vele wijnvrienden. De kleur is diep rood met in de randen een oranje teint. De geur is kenmerkend voor een houtgerijpte Merlot wijn. Een vleugje tabak, chocolade, rijpe bramen en bosbessen. De smaak is krachtig, maar zeker elegant. De aanwezige tannine geeft de wijn ruggengraat en structuur. In de afdronk blijft het mooie fruit de boventoon voeren, ondersteund door de zachte vanille van de houtlagering. Ieder jaar voegen we een klein percentage Cabernet Sauvignon aan de toe om het gewenste resultaat te behalen. Echt een top wijn!

Mourvèdre

Denk je aan Zuid-Franse rode wijn, dan denk je aan Mourvèdre. Een typische druif die juist in dit gebied heerlijke wijnen voorbrengt. We noemen het vlezige karakter, de diepe smaak en de heerlijke beetje stroeve tannine. Dat maakt deze wijn zo lekker. In de geur komen heel andere aroma's naar boven, een beetje leer, tabak en cacao. In de smaak komt deze wijn wat robuuster over. Ja er zit tannine in en misschien heeft deze wijn iets 'ongepolijst', maar dat is dan ook gelijk weer de kracht. Een wijn met een "bite", een heerlijke wijn bij de "dis".

Wijn specificaties
LandFrankrijk