Velenosi Versosera | Italiaanse rode wijn

Velenosi Versosera | Italiaanse rode wijn

De familie Velenosi timmert al jaren aan de weg in de Marken en Abbruzzen. Zij zijn uiterst succesvol met onder andere de Montepulciano. Daarom hebben ze ook een Icoon wijn gemaakt van dit druiven ras, de Versosera.
Wijnhuis: Velenosi
Wijncode: VIN1313
Gratis verzenden
€45,00
Deze wijn heeft een minimale bestelhoeveelheid van 3

De familie Velenosi timmert al jaren aan de weg in de Marken en Abbruzzen. Zij zijn uiterst succesvol met o.a. de Montepulciano. Daarom hebben ze ook een Icoon wijn gemaakt van dit druiven ras, de Versosera. De beste wijngaard met de beste druiven krijgt de meeste liefde en aandacht. Niets wordt aan het toeval overgelaten bij deze wijn. De oogst geschiedt handmatig en daarna gaan de druiven nog een over de sorteertafel om uiteindelijk het allermooiste fruit te gebruiken. Gedurende 28 dagen verloopt de vergisting in speciale betonnen tanks. Pas daarna mag de wijn in grote houten vaten van 3000 liter rijpen en rusten gedurende 10 maanden. Na botteling blijven de flessen nog minimaal een jaar in de kelder liggen. Het bottelen gebeurd in een zware luxe fles die vervolgens in een zwart zijden zakje zorgvuldig in een luxe doos van drie flessen Versosera wordt verpakt.

Versosera

De kleur is heel donker, diep paars met een prachtige gloed. De geur is complex; de rijke geur streelt je neus en iedere keer neem je weer iets anders waar. Rijpe pruimentabak, vanille zwarte bessen en specerijen zoals kruidnagel, kruiden zoals laurier en misschien wat rozemarijn. Je mond raakt volledig gevuld bij de eerste slok. Het mooie rijpe fruit uit de geur komt prachtig over in de smaak. Veel kracht en stoerheid in de afdronk. De harmonie van de druifeigenschappen en het juiste gebruik van houten vaten(groot Hout) ronden de wijn af in de finale. Grote klasse voor de liefhebbers van krachtige wijnen.

Food pairing

De Versosera combineert zeer goed met wildgerechten, rood vlees, stoofschotels en harde kazen

Wijn specificaties
WijnsoortRode wijn
Vintage2017
LandItalië
WijnstreekDe Marken (Le Marche)
WijnmakerVelenosi
DruivenrasMontepulciano
Alcoholpercentage14%
InhoudFles (0,75L)
HoutlageringJa