Rapalino Moscato d'Asti

Rapalino Moscato d'Asti

De Moscato d'Asti van wijnhuis Rapalino is licht strogeel van kleur. De geur is opwekkend fris en aromatisch, met een combinatie van vers tropisch fruit, salie en mint. De smaak is mooi zuiver, licht zoet en met een brandschone, frisse afdronk. Heerlijk bij vers fruit en hazelnootgebakjes. Maar ook als vrolijk aperitief op een zonnig terras.
Wijncode: VIN1363
€13,95
Deze wijn heeft een minimale bestelhoeveelheid van 6

Wijnhuis Rapalino

De boerderij Rapalino werd gebouwd in het hart van het buitengewone landschap van de Langhe, een oud gebied ondergedompeld in glooiende heuvels en historische wijngaarden. Al generaties lang gaat het familiebedrijf over van vader op zoon. De wijnen van Rapalino beschikken over enorme terroir expressie en er wordt door de familie met hun hechte band continue gestreefd naar het verkrijgen van hoge kwaliteit. Er is veel aandacht voor traditie, maar er wordt ook constant onderzoek gedaan naar moderne wijnbereidingstechnieken.

Marco en Claudio zijn de 2 broers die momenteel het wijnbedrijf leiden. De eerste heeft uitgebreid samengewerkt met de grote Bruno Giacosa. De tweede stuurt de wijngaarden aan die zich bevinden in Treiso, Neviglie, Camo, Alba en Castagnole Lanze. Vanuit de wijnmakerij in Neviglie sta je met de rug naar Monviso en heb je uitzicht op Monte Rosa gelegen in het midden van een amfitheater van heuvels beplant met wijngaarden omgeven door bossen. Het bedrijfsmerk is het familiewapen dat papà Giorgio heeft gevonden na uitgebreid onderzoek en fascinerende reconstructies van stambomen. De Langhe is altijd opwindend: smalle straatjes die door de heuvels slingeren, omringd door wijngaarden, bedekt met kastelen, verborgen in de kleuren van de zonsondergang en de mist van de ochtend. Dat is de essentie van de Piemontese wijnbouw.

Moscato d'Asti

Belangrijk voor een goede Moscato d’Asti is een goede balans tussen zoetheid en frisse zuren. Een Moscato d’Asti dient dan ook jong gedronken te worden zodat hij nog voldoende frisheid heeft. De alcoholisch vergisting vindt plaats in een gesloten tank zodat het koolzuur niet weg kan. De vergisting wordt gestopt als de wijn een alcoholpercentage van ca. 5,5% heeft bereikt en nog natuurlijk restzoet heeft. De wijn wordt gefilterd (om herstart van alcoholische vergisting te voorkomen vanwege het restzoet waarover de wijn beschikt) en gebotteld onder druk zodat het koolzuur behouden blijft. Heerlijk voor op een warme zomerdag.
Wijn specificaties
WijnsoortDessertwijn
LandItalië
WijnstreekPiemonte
DruivenrasMoscato
InhoudFles (0,75L)
AfsluitingMuselet