Pinot Noir proefpakket

9 % Korting

Pinot Noir proefpakket

Een proefpakket van drie Pinot Noir's. Eén uit de Franse Bourgogne streek, één uit de heuvels rond het Italiaanse Verona en één uit de Limestone Coast in Australië. Drie Pinot Noir's uit drie wijnlanden met evenzovele overeenkomsten als verschillen. Dit kan je slechts op één manier ervaren .... proef!
Wijncode: VIN5000
€42,50
€46,50

Proefpakket Pinot Noir

Gianni Tessari, Veneto, Italië

Uit de heuvels nabij Verona groeien de Pinot Noir druiven van Tessari. Gianni maakt een heerlijke fruitige lichte wijn. Lekker soepel en zacht fruitig van smaak. De lichtepaarsige kleur verraadt al dat we met een jonge soepele wijn te maken hebben, De geur is lekker fruitig, denk aan aardbeitjes, frambozen en rode kers. De smaak sluit mooi aan bij de geur. Prettige afdronk, heerlijke wijn bij de lunch en vele voorgerechten met bijvoorbeeld gevogelte.

Elephant in the Room, Limestone Coast, Australië

De Limestone Coast is een wijngebied in het zuiden van Australië, en zoals de naam al zegt met een terroir rijk aan kalksteen. De wijngaarden in het oosten van de Limestone Coast bij Mount Gambier kennen koele nachten, waardoor de wijn nog veel aangename zuren heeft. De Pinot Noir van Elephant in the Room is volle, expressieve en mondvullende wijn die plezierig te drinken zijn.

Roger Belland Maranges 1er Cru, Bourgogne, Frankrijk

Roger Belland maakt een smaakvolle Pinot Noir uit de wijngaarden van Maranges (1er Cru). Een elegante wijn, breed van smaak en subtiel. Licht van kleur en een zeer aangename geur, zacht roodfruit en een zachte tonen van vanille. Smaakrijke wijn met een zeer gebalanceerde structuur. Prettige zuren vriendelijke tannine en veel ronde fruittonen. Heerlijke wijn!

Wijn specificaties
WijnsoortRode wijn
LandFrankrijk
LandItalië
LandAustralië
DruivenrasPinot Noir