Pinot Noir proefpakket

9 % Korting

Pinot Noir proefpakket

Een proefpakket van drie Pinot Noir's. Eén uit de Franse Bourgogne streek, één uit de heuvels rond het Italiaanse Verona en één uit de Colchagua Vallei in Chile. Drie Pinot Noir's uit drie wijnlanden met evenzovele overeenkomsten als verschillen. Dit kan je slechts op één manier ervaren .... proef!
Wijncode: VIN5000
€42,50
€46,50

Proefpakket Pinot Noir

Gianni Tessari, Veneto, Italië

Uit de heuvels nabij Verona groeien de Pinot Noir druiven van Tessari. Gianni maakt een heerlijke fruitige lichte wijn. Lekker soepel en zacht fruitig van smaak. De lichtepaarsige kleur verraadt al dat we met een jonge soepele wijn te maken hebben, De geur is lekker fruitig, denk aan aardbeitjes, frambozen en rode kers. De smaak sluit mooi aan bij de geur. Prettige afdronk, heerlijke wijn bij de lunch en vele voorgerechten met bijvoorbeeld gevogelte.

Montes, Cochagua Valley, Chili

Montes Pinor Noir is een Chileense verrassing! Uit de Colchagua Valley komen de Pinot Noir druiven. Het huis Montes weet hoe ze wijn moeten maken, overtuig uzelf. Een fijne, prettige Pinot Noir wijn. Mooie fruittonen, maar ook een toets houtrijping. Elegante wijn met prettige tannine structuur. Sappig en vol van smaak.

Roger Belland Maranges 1er Cru, Bourgogne, Frankrijk

Roger Belland maakt een smaakvolle Pinot Noir uit de wijngaarden van Maranges (1er Cru). Een elegante wijn, breed van smaak en subtiel. Licht van kleur en een zeer aangename geur, zacht roodfruit en een zachte tonen van vanille. Smaakrijke wijn met een zeer gebalanceerde structuur. Prettige zuren vriendelijke tannine en veel ronde fruittonen. Heerlijke wijn!

Wijn specificaties
WijnsoortRode wijn
LandFrankrijk
LandItalië
LandChili
DruivenrasPinot Noir