6 Italiaanse witte wijnen

6 Italiaanse witte wijnen

Dit pakket Italiaanse witte wijnen bevat wijnen uit diverse Italiaanse wijngebieden. De verscheidenheid aan smaken is groot en zeer verrassend. Een spannend pakket om de smaak van Italië te leren kennen.
Wijncode: VIN2112
Gratis verzenden
€75,00

Italiaanse witte wijnen

Een verrassend pakket van zes Italiaanse witte wijnen, afkomstig uit zes verschillende Italiaanse wijngebieden, van noord tot zuid. Een verscheidenheid aan smaken die u positief gaat verrassen. Leer de smaak van Italië leren kennen met dit wijnpakket.

Velenosi - Pecorino

Pecorino is de witte druif van de Marken (Le Marche), vooral in de buurt van Ascoli Piceno. Een apart druifje met een eigen karakter, dat veel spannende aroma’s heeft. Een vettige structuur, veel smaak en prettige zuren. Angela Velenosi heeft deze druif een nieuw podium geven. Een elegante wijn met goede structuur vol van smaak en een stevige afdronk.

Tenuta Lombardo - Bianco d Altura

De wijngaarden liggen in midden van Sicilië op een hoogte van ruim 650mtr waardoor de wijngaarden relatief koel zijn. De wijnen zijn heerlijk fris en bevatten veel fruitelementen. De druif Catarratto vinden we uitsluitend op Sicilië. Een zacht kruidige wijn met een prettig bittertje in de afdronk.

Erste & Neue - Sauvignon Blanc

Deze Sauvignon Blanc komt uit de noordelijke provincie Alto Adige een gebied waar heerlijke witte wijnen worden geproduceerd. Heerlijk van geur, uitbundig. Rond en vol van smaak en een intensieve afdronk. Zeer typerend Sauvignon Blanc. Erste Neue is een toonaangevend wijn bedrijf waar kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Bossotti – Langhe Arneis

In Piemonte, in het noorden van Italië, wordt in Canale een meer dan verrukkelijke witte wijn gemaakt. Deze Arneis, van ronde gele kleur, intens van smaak en een geur, waarbij fruit en bloemengeur duidelijk waarneembaar zijn. De frisse, maar intense, afdronk maakt de beleving compleet.

Na de oogst medio september, vindt vinificatie plaats in stalen vaten. Het genieten van dit juweel kan 2 tot 3 jaar na het oogstjaar!

Contra Soarda – Vespaiolo

De Vespaiolo-druif, met een geringe aanplant, uitsluitend rond het stadje Bassano del Grappa in het oostelijke deel van het Italiaanse Veneto, heeft door Wijnhuis Contra Soarda een nieuwe status gekregen.

Een aangename, frisse wijn met heerlijke fruitaroma’s die doen denken aan wit fruit en bloesems. In de geur herken je ook vuursteen en iets aangenaams rokerigs. De afdronk is heerlijk fris sappig en na een slok wil je graag een volgende, erg aangenaam in de mond. De aangename zuren vormen de balans in de verrukkelijke wijn.

Butussi – KRET Pinot Grigio

Koperkleurig van kleur. In de neus veel florale tonen met wat mineralen. In de smaak veel mineraliteit en wat tropisch fruit. Door de licht aanwezige tannines een glas dat fris is, maar wel wat meer structuur heeft. In de afdronk mooi fris met een klein bittertje.

Wijn specificaties
WijnsoortWitte wijn
LandItalië
DruivenrasCatarratto
DruivenrasVespaiolo
DruivenrasPinot Grigio
DruivenrasSauvignon Blanc
DruivenrasArneis
DruivenrasPecorino

Andere wijnliefhebbers kozen ook voor ...