Druivensoorten rode wijn

Filter op wijnkenmerken

Min: EUR8
Max: EUR90

Waarschuwing

Niet gevonden. Je zoekopdracht levert geen resultaat op.

Aanrader!
Inurrieta Mimaò

Inurrieta Mimaò

Diepe, levendige en intens ruby van kleur. In de neus heeft de wijn aantrekkelijke florale aroma’s en de geur van rood fruit met wat mineraliteit. De smaak is complex met zowel rijpheid als frisheid in de wijn. De wijn is volwassen en laat ook nog frisheid zien. Mooie lengte met veel fruit in de finish.
€12,50

Druivensoorten rode wijn

Zonder druif geen wijn ...

Zonder druif geen wijn. Dat klopt helemaal. Maar er zijn zo enorm veel druivensoorten...

Elke wijn heeft een unieke eigen smaak. De smaak wordt bepaald door de vinificatie (het wijnmaken). De ligging en de bodemsoort zijn van groot belang. Elk druivenras heeft een eigen smaakprofiel.

Het verschil qua smaak tussen een witte en een rode wijn wordt veroorzaakt door tannine. Tannine zit in de pitjes en de schil van de druif.

Blauwe druif, rode wijn

Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. De kleur wordt bepaald door de schil, een dikkere schil geeft meer kleur elementen, de lengte van gistingsproces is niet bepalend voor de kleur. Een dunne schil geeft minder kleur. De inweking van de schillen is bepalend. Rode wijnen zijn vaak robuuster van smaak.

˙ Cabernet Sauvignon
˙ Merlot
˙ Pinot Noir
˙ Tempranillo

Combinaties

Er zijn ook veel heerlijke 'blends', wijnen, waarbij combinaties van verschillende druivensoorten worden samengevoegd. Een aardig voorbeeld hiervan, is bijvoorbeeld de Victoria - Capo di Grande, waarvan de samenstelling 90% Corvina en 10% Merlot is.