Honey BBQ Sticky Wings (Smoking Buddha)

Smoking Buddha's Honey BBQ Sticky Wings

Honey BBQ Sticky Wings (Smoking Buddha)

Ingrediënten voor de Honey BBQ Saus

  • • 0,5l ketchup
  • • 3dl chilisaus
  • • 1dl balsamico
  • • 1dl citroensap
  • • 1 volle eetlepel honing
  • • 1 tl komijnpoeder
  • • 1 tl uienpoeder
  • • 1 tl knoflookpoeder
  • • 1 tl milde paprikapoeder
  • • 1 tl zout
  • • 3 el zonnebloemolie


Ingrediënten voor de Sticky Wings

  • • 20 kippenvleugels heel
  • • zout
  • • peper
  • • sap van 1 citroen
  • • zeste van 1 citroen
  • • Honey BBQ saus (zie recept)


Bereidingswijze Honey BBQ Saus

Verwarm de zonnebloemolie in een steelpan (van ca 3 liter). Voeg vervolgens alle droge specerijen (komijnpoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout) toe en laat deze myoteren op laag vuur al roerend voor 3 á 4 minuten.

Voeg alle natte ingrediënten (ketchup, chilisaus, balsamico) toe, behalve de citroensap en roer het geheel goed door.

Laat de saus roken in een gesloten barbecue met houtsnippers (naar keuze) voor minimaal 30 minuten. Hoe langer u de saus laat roken, des te rokeriger het eindresultaat! Voeg uiteindelijk de citroensap pas toe aan de saus wanneer de gewenste rooksmaak is bereikt.



Bereidingswijze Sticky Wings

  • • Dep de kippenvleugels droog met keukenpapier.
  • • Marineer de kippenvleugels met zout, peper, citroensap en de zestes.
  • • Laat dit 30 minuten intrekken in de koelkast.
  • • Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).
  • • Leg de kippenvleugels op een bakplaat met bakpapier met de huidkant naar boven en laat 3 cm ruimte tussen de vleugels en bak deze af in de oven voor 15 minuten.
  • • Laat de kip volledig afkoelen buiten de over en laat de oven ondertussen voorverwarmen op 190 graden.
  • • Leg de kippenvleugels op een ovenrooster met de huidkant naar boven en laat 3 cm ruimte tussen de vleugels.
  • • Zorg dat je een gesloten bak met aluminiumfolie onder het rooster legt zodat de BBQ saus daarop kan lekker.
  • • Lak de kippenvleugels af met de Honey BBQ Saus en bak de vleugels af op 190 graden (hetelucht) voor 20-25 minuten tot de saus mooi gekarameliseerd is.


Smoking Buddha

Smoking Buddha verzorgt het jaar door smaakmakende catering voor zowel grote evenementen als kleine exclusieve trouwerijen en feesten. Smoking Buddha's specialisme is de grote in het oog springende 'Smoking Barbecue'. Deze wordt 100% gestookt met verschillende houtsoorten. De seizoensgebonden BBQ specialiteiten worden ambachtelijk gegrild of warm en/of koud gerookt in de rookoven, soms wel tot 16 uur. Arèn en Jaleesa Tahapary van Smoking Buddha zijn groot fan van de 'American Style' als het gaat om barbecueën: "Open vuur, mooie stukken duurzaam vlees, vis, kraak verse groente, homemade rubs en diversiteit.”. Bezoek de website van Smoking Buddha

Wijn pairing bij Honey BBQ Sticky Wings

Je zou bijna denken, dat het onmogelijk is om een goede wijn te kunnen matchen met Honey BBQ Sticky Wings, maar niets is minder waar!

Bij de zoete en pittige smaken van honing, knoflook en chili, past zeer goed een droge witte wijn, of een lichte rode wijn. Deze wijnen kunnen het smaakgeweld van de wings goed aan. Juist het zuurtje in de wijnen, snijdt prachtig door de saus en het vettige van chicken wing.

VINOlogico's aanraders

Elephant in the Room, Chardonnay, een houtgerijpte Chardonnay uit Australë. vol van smaak, past zeer goed bij de Honey BBQ Sticky Wings..
 Victoria - Capo di Grande, een fijne rode wijn, met hinten van chocolade en rood fruit, zeer goed te combineren met Honey BBQ Sticky Wings



Smoking Buddha, Alkmaar
Wilt u een reactie plaatsen?