Appassimento | Italiaanse rode wijn

Appassimento | Italiaanse rode wijn

De Primitivo en Neroamaro (zwarte-bitter) zijn de belangrijkste druiven uit de zuidpunt van Italië. Puglia word ook wel eens de oven van Italië genoemd. In de zomer is het daar echt warm. Deze typische druiven kunnen de warmte goed weerstaan, sterker nog ze varen er wel bij!
Wijncode: VIN1315
€8,65
Deze wijn heeft een minimale bestelhoeveelheid van 6

De Primitivo en Neroamaro (zwarte-bitter) zijn de belangrijkste druiven uit de zuidpunt van Italië.

Puglia word ook wel eens de oven van Italië genoemd. In de zomer is het daar echt warm. Deze typische druiven kunnen de warmte goed weerstaan, sterker nog ze varen er wel bij. Gedurende de warme zomerdagen vormt de druif enorm veel suiker. Naast suiker vormen deze druiven ook veel smaakelementen.

De wijnboeren laten de druiven ook nog eens extra lang aan de stokken hangen tot de druiven gaan verschrompelen. Na de handmatige oogst laat men de druiven drogen in schuren voorzien van luiken waardoor de wind vrij spel krijgt. De druifjes die dan klaar zijn voor de vinificatie zitten barstensvol smaak en geur. Na de vergisting verhuisd de wijn naar houten vaten waar de wijn nog eens een jaar in blijft rijpen.

De wijn is zeer geconcentreerd, diep van kleur, hevig in geur en absoluut zwoel van smaak. Begrippen als rijpe pruimen, krenten, cacao, chocolade, mokka en vanille kom je in deze wijn tegen. 14,5 % alc is het gevolg van de productie methode.  Héél veel smaak voor een bescheiden prijs.

Wijn specificaties
WijnsoortRode wijn
Vintage2017
LandItalië
WijnstreekPuglia
WijnmakerMissetti
DruivenrasPrimitivo
DruivenrasNegroamaro
Alcoholpercentage14,5%
InhoudFles (0,75L)
HoutlageringJa